Tineke Schouten

Tineke Schouten

Wie is Tineke Schouten?

Tineke Schouten (12 juni 1954) is een Nederlandse comédienne en cabaretière. Ze wordt ook wel de ‘Koningin van de Typetjes’ genoemd.

Carrière

Tineke was al vroeg bezig met muziek, ze trad regelmatig op bij schoolfeestjes en won op haar veertiende al een talentenjacht in Utrecht. Ze werd bekend door haar rol als assistente van Herman Berkien en daarna brak ze door met het nummer “Lenie uit de Takkestraat”. Nu heeft ze een eigen show waar ze typetjes speelt en zelfgeschreven liedjes zingt. Hiernaast heeft Schouten ook nog een eigen orkest onder leiding van Frank van Wanrooij, waarmee ze samen al jarenlang door Nederland toert.

Privé

Op 24-jarige leeftijd ontmoette Tineke haar toekomstige man, Hans. In Nouveau vertelde Tineke dat haar ontmoeting met haar man was ‘voorbestemd’. Binnen een jaar was het stel getrouwd en samen hebben ze twee dochters gekregen. De woordvoerder van Tineke kwam in 2023 echter met verdrietig nieuws. Na lang ziek te zijn geweest was haar man Hans Brunyanszki overleden. Tineke is dankbaar voor de 45 jaren die ze samen hebben gedeeld.

Bron: Nouveau

Beeld: Instagram Tineke Schouten.