Tineke Schouten openhartig over verlies van man 'Voel hem overal'
Zie ook:
Delen

Tineke Schouten openhartig over verlies van man ‘Voel hem overal’

Tineke Schouten deelt haar openhartige ervaringen over het grote gemis na het overlijden van haar man.

Tineke Schouten

Tineke Schouten is een Nederlands comédienne en cabaretière. In de liefde was Tineke altijd heel gelukkig met haar echtgenoot Hans. In een interview met Nouveau vertelde Schouten zij dat haar ontmoeting met haar man was ‘voorbestemd’. ,,Ik was 24, hij 34. Hij gaf me een hand en zei: ‘Jij bent het meisje met wie ik wil trouwen.’ Ik had toen nog een vriend, maar dat bleek een cheater. Binnen een jaar waren Hans en ik getrouwd. Toen ik doorbrak met Lenie uit de Takkestraat werd hij mijn steun en toeverlaat, alles regelde hij voor me.’’

Groot gemis

Het is nog niet zo lang geleden dat Tineke afscheid moest nemen van haar man. Hans was al enige tijd ziek en na nog wat flinke tegenslagen én een longontsteking, is hij overledenIn een interview met Libelle deelt Tineke haar gevoelens over het grote gemis. Tineke vertelt dat ze het moeilijk vond om haar man alleen te laten, wat leidde tot stress: “Stel je voor dat er iets zou gebeuren terwijl ik er niet was. Ondertussen stond ik op de planken en probeerde ik tussendoor zo veel mogelijk bij hem te zijn. Dat was puzzelen. De zorgen waren er altijd.” Ze vond het fijn om bij Hans zijn laatste adem te zijn: “Natuurlijk mis ik hem, maar ik ben hem vooral dankbaar. Hij heeft bijna de tachtig aangeraakt, terwijl zijn gezondheid zo broos was. We hebben het jarenlang goed gehad samen.”

Hij is overal

Tineke voelt haar man overal om haar heen: “In mijn huis, op het toneel en op de begraafplaats in Laren waar ik elke weer naartoe ga.” Hans ligt daar op een prachtige plek, zegt Tineke. “Ik voel het als een meditatie. Ik verzorg de bloemen, dan is het netjes en zijn we weer even samen.”

Bron: Libelle, Shownieuws. Beeld: Tineke Schouten Instagram.

Delen

Meer over Tineke Schouten

LEZEN: Een nieuwe liefde voor Tineke Schouten?
LEZEN: Een nieuwe liefde voor Tineke Schouten?
Lees alle artikelen over Tineke Schouten