100%NL Magazine Virgil van Dijk

Virgil van Dijk

Wie is Virgil van Dijk?

Op 8 juli 1991 werd Virgil van Dijk geboren in Breda. Hij begon al vroeg met voetballen en vertrok op nog maar 19-jarige leeftijd naar FC Groningen, waar zijn voetbalcarrière begon. Inmiddels kennen we Virgil allemaal en is hij de op een na duurste verdediger ter wereld! Zijn huidige club, Liverpool, telde maar liefst 84,5 miljoen euro voor zijn komst. Virgil speelt niet alleen voor Liverpool, maar komt ook uit voor het Nederlandse elftal.

Gezin van Virgil

In 2017 trouwde Virgil met de bloedmooie Rike Nooitgedagt. Samen heeft het stel twee prachtige dochters: Nila en Jadi. De twee meisjes zien eruit om op te vreten en zijn dan ook apetrots op hun voetballende papa. Rike hecht veel waarde aan haar privacy en er zijn dan ook weinig foto’s van de mooie brunette te vinden. Toch maakt ze soms een uitzondering en woont ze samen met haar dochters wel eens een voetbalwedstrijd of een gala bij. Wat een mooi gezin zijn ze samen!

Band met vader

Virgil van Dijk speelt altijd met zijn voornaam op het shirt. Hier heeft hij een speciale reden voor. Zijn vader, wiens achternaam van Dijk is, is vroeger namelijk weggelopen bij zijn moeder Hellen, vertelde Hellen’s broer Steven Fo Sieeuw aan The Sun. ‘Zijn vader en moeder gingen uit elkaar en de drie kinderen, waaronder Virgil, vonden het moeilijk om hem dat te vergeven. Zijn vader is zoveel belangrijke jaren niet in de buurt geweest, zijn moeder is de echte held in dit verhaal’, vertelde hij.

Foto Banner Virgil: ANP