Wesley Sneijder

Wesley Sneijder

Voetbalcarrière

Wesley Sneijder (Utrecht, 9 juni 1984) is een Nederlands voormalig profvoetballer die doorgaans als aanvallende middenvelder speelde. Hij speelde tussen 2002 en 2019 voor Ajax, Real Madrid, Internazionale, Galatasaray, OGC Nice en Al-Gharafa. Sneijder was van 2003 tot en met 2018 international in het Nederlands elftal, waarvoor hij 134 interlands speelde en 31 doelpunten maakte. Sneijder beëindigde zijn carrière als profvoetballer in de zomer van 2019 en sloot zich aan bij de businessclub van FC Utrecht.

Liefdesleven Wesley Sneijder

In 2019 kwam er een einde aan het sprookjeshuwelijk van Yolanthe Cabau en Wesley Sneijder. Na een relatie van 10 jaar ging het stel uit elkaar.

In Villa Oranje vertelde de ex-voetballer heel openhartig over zijn tijd met Yolanthe. “Ik heb fouten gemaakt in het huwelijk. Daar heb ik nu heel veel spijt van, maar daar koop je weinig voor”, zegt Wesley. Benieuwd naar wat Wesley nog meer over de relatie te vertellen had? Dat lees je hier.

Zoon Xess Xava

Samen met zijn ex-vrouw heeft Wesley zoon Xess Xava. Het was niet gemakkelijk voor Yolanthe om zwanger te raken, en er ging een heel traject aan vooraf. Gelukkig voor Yolanthe en Wesley kwam hun grote droom uit en werd Xess Xava in 2015 geboren. Helaas voor het stel strandde hun huwelijk in 2019.