100P%NL Magazine chocomel karamel
Delen

OMG: zo maak je warme chocolademelk met karamel-zeezout!

Na een lange koude dag is er niets lekkerder dan op de bank te ploffen met warme chocolademelk. Hoewel de ‘gewone’ variant natuurlijk ook heel lekker is, hebben wij een recept gevonden voor een wel heel speciale variant: warme chocolademelk met karamel-zeezout. Hoe lekker klinkt dat! Je kunt het heel gemakkelijk zelf maken met de onderstaande bereidingswijze. Succes!

Dit heb je nodig:

Recept voor 2 personen

  • 2 mokken melk voor de chocolademelk
  • 100 gram pure chocolade
  • Suiker
  • 1/2 mok melk voor de karamelsiroop
  • 1 kop karamel fudge
  • Zeezout
  • Slagroom
  • Cacaopoeder
  • Marshmallows

Zo maak je het!

Stap 1
Zet een pannetje op laag vuur en laat de karamel fudge smelten. Vervolgens voeg je ½ mok melk toe. Blijf roeren tot alles is gesmolten.

Stap 2
Daarna verwarm je twee mokken melk in een pannetje. Zorg er wel voor dat de melk niet gaat koken. Dan voeg je de pure chocolade en eventueel wat suiker toe. Dit roer je tot het een glad geheel is.

Stap 3
Voeg nu het zeezout toe aan het pannetje met karamel fudge en roer nogmaals.

Stap 4
Vervolgens doe je twee eetlepels gezouten karamel in een mok en giet je daarna de warme chocolademelk in de mok en roer het goed.

Stap 5
Maak de chocolademelk af met een dot slagroom, marshmallows en voorzie alles met een laagje karamelsiroop en wat cacaopoeder. En daarna… genieten!

Bron: Styletoday | Beeld: iStock

Delen