Dit is waarom jij dus ALTIJD honger hebt!
Delen

Dit is waarom jij dus ALTIJD honger hebt!

Het is 10 uur ’s ochtends en jij zit je alweer te verheugen op de volgende maaltijd. En nee het is zeker niet raar als je om half 12 al een hapje neemt van je lunch. Je bent namelijk niet de enige die altijd honger heeft! Heel veel mensen kunnen hun verlangen naar eten vaak niet onder controle houden. Maar waar komt die honger nu eigenlijk vandaan?

Er zijn maar liefst 6 redenen waarom jij je hongerig kunt voelen. Vaak is het zelfs niet eens honger, maar gewoon trek. Het zit tussen je oren!

Honger als je gelukkig bent

Als jij je heel gelukkig voelt, eet je over het algemeen meer. Ben je bijvoorbeeld op een gezellig feestje en wordt er een stuk taart aangeboden? Dan is het moeilijker om nee te zeggen dan wanneer je op een ongezellige feestje zit.

Honger als je verdrietig of boos bent

Je eet niet alleen meer als je gelukkig bent, maar ook als je juist heel boos of verdrietig bent. Dit komt waarschijnlijk doordat je van eten een stuk vrolijker wordt. En dan vooral van junkfood! Misschien kun je beter iets anders verzinnen waar je vrolijker van wordt?

Honger als je gestrest bent

Krijg jij op stressvolle momenten ook vaak een enorm hongergevoel? Terwijl jij denkt dat je honger hebt, is dit in werkelijkheid de stress die je voelt in je buik. Denk dus eerst goed na of je écht honger hebt, of dat het komt door de stress voordat je grijpt naar die chocoladereep.

Honger door verveling

Ben jij ook een kampioen in het openen van de koelkast wanneer jij je verveelt? Verveling zorgt er namelijk voor dat je lichaam signalen af geeft als wanneer je honger hebt. Daarom eet jij dus vaak meer als je je verveelt!

Honger als je gestopt bent met snoepen

Zijn snoep en zakken chips sinds kort verboden terrein voor jou? Dan kan het zijn dat je er nu juist extra naar verlangt! Ontzeg jezelf nooit van alle snacks, maar las af en toe even een cheat day in. Dat mag best!

Honger wanneer je dorst hebt

Heb je nét gegeten, maar voel je alweer een hongergevoel opkomen? Dan kan het zijn dat je juist hele erge dorst hebt! Water drinken is ook ontzettend belangrijk gedurende en nadat je hebt gegeten. Bovendien helpt het je dus om onnodige snacks links te laten liggen.

Conclusie: het is normaal dat je altijd honger hebt. Geef er alleen niet altijd aan toe, want soms zit het hongergevoel gewoon tussen je oren.

Bron: Livestrong.com | Beeld: iStock

Delen