BEWEZEN: Koffiedrinkers leven langer!
Delen

BEWEZEN: Koffiedrinkers leven langer!

Ben je verslaafd aan koffie en kan je niet zonder een bakje troost de dag doorkomen? Dan heb je geluk! Uit onderzoek is gebleken dat koffiedrinkers langer leven!

Uit maar liefst twee onderzoeken is gebleken dat koffiedrinkers langer leven!

Tijdens het onderzoek dat in Europa is uitgevoerd zijn er 520.000 mensen in tien Europese landen ruim zestien jaar gevolgd. De cijfers liegen er niet om. Van alle mannen die aan hadden gegeven de meeste koffie te drinken, had 12 procent minder kans om eerder te overlijden dan mannen die helemaal geen koffie drinken. Ook bij vrouwen is dit onderzocht en was het verschil 7 procent.

Ook in Amerika is er een onderzoek uitgevoerd over de relatie tussen koffie en sterven. Tijdens dit onderzoek zijn de gegevens van 185.000 Amerikanen bekeken en werden de deelnemers ruim twintig jaar gevolgd. Uit dit onderzoek kwam naar voren dat de deelnemers die twee tot vier kopjes koffie per dag dronken maar liefst 18 procent minder kans hadden om eerder te overlijden dan de deelnemers die helemaal geen koffie dronken.

Houd jij van een lekker kopje koffie? Dan heb je daar dus alleen maar voordeel van! Drie kopjes koffie per dag is de ideale inname en heeft een positief effect op je gezondheid!

Bron: RTL Nieuws

Delen