100%NL Magazine Chocolade
Delen

Onderzoek wijst uit: chocolade maakt je slimmer!

Het lijkt te goed om waar te zijn, maar het is toch écht waar: uit onderzoek is gebleken dat je van chocolade eten slimmer wordt!

Slimmer worden van chocolade

Als je het aan ons vraagt is chocolade óveral goed voor! We worden er vrolijk van, het is altijd leuk om te geven (en om te krijgen) én we worden er dus slimmer van!

Uit een onderzoek dat werd gepubliceerd in Scientific Reports bleek dat het drinken van cacao de aandacht kan vergroten. Dit allemaal door de aanwezigheid van antioxidanten als flavanolen. Oftwel: een reep chocolade is gewoon hartstikke goed voor je!

Het onderzoek werd uitgevoerd onder volwassenen tussen 18 en 40 jaar. De ene groep kreeg een cacaaodrankje met een hoog flavanolgehalte en de andere groep met een klein gehalte. Na een tijdje werden de groepen getest hoeveel zuurstof er in de hersenen aanwezig waren. En wat bleek? De groep met het hoge flavanolgehalte had een sneller denkvermogen dan de andere groep.

Hoef je je toch niet zo schuldig te voelen wanneer je geniet van heerlijke chocolade.

Onweerstaanbaar zacht: chocolade van Lindt

De allerlekkerste chocolade is natuurlijk de chocolade van Lindt! Maak de feestdagen nog heerlijker met de onweerstaanbaar zacht smeltende LINDOR chocolade bonbons, gemaakt door de Lindt Meester Chocolatiers. Geloof ons: je weet niet wat je proeft!

Feestelijk verpakt en een perfect cadeau voor onder de boom! Of gewoon om lekker zelf van te genieten!

Kans maken op een heerlijk cadeaupakket vol met lekkere chocolade van Lindt? Doe dan mee met de winactie!

100%NL Magazine Lindt

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Lindt, bron: Metronieuws

Delen