WOW: Met dít product kun je veel energie besparen in de keuken
Delen

WOW: Met dít product kun je veel energie besparen in de keuken

De energieprijzen knallen door het dak en daarom kan menig mens wel wat hulp in de kosten gebruiken. Iris en Caro bedachten de EcoStoof en dat helpt jou in ieder geval wat energie te besparen in de keuken.

Energie

Het is geen nieuwtje meer dat de energieprijzen door het dak gaan en het voor veel mensen steeds zwaarder wordt om de rekeningen te kunnen bijven betalen. Er wordt veel over gesproken, maar er zijn nog té weinig oplossingen voor dit steeds groter wordende probleem. Iris van de Graaf en Caro Niestijl hebben de EcoStoof en een kookboek daarvoor op de markt gebracht en dat helpt je in ieder geval energie te besparen in de keuken. Alle kleine beetjes helpen tegenwoordig.

Ecostoof

Wanneer je thuis de verwarming aan zet en je huis goed geïsoleerd is, wordt het binnen warm en blijft het een tijdje warm. Ditzelfde geldt ook voor een pan met eten en daarom bedachten Iris en Caro de EcoStoof. Dit is een stijlvolle variant op de hooikist, waarin mensen hun pan met eten vroeger warm hielden. Wanneer je de pan met opgekookt of aangebakken eten in de EcoStoof zet, blijft het eten heet, stooft het eten vanzelf gaar en blijven alle smaken in de pan, zonder energie te gebruiken en zonder dat er iets aan kan branden. Echt een uitvinding voor de bizarre tijd waarin wij nu leven en waarin de energierekeningen niet meer te betalen zijn.

Kookboek

Om het je nóg makkelijker en beter te maken, hebben Iris en Caro nu zelfs een kookboek op de markt gebracht. In ‘Makkelijke Maaltijden met de EcoStoof’ worden de lekkerste, makkelijkste en veel gezonde recepten beschreven en wordt per recept aangegeven hoeveel energie en CO2 je bespaart. De recepten bevatten weinig ingrediënten en zijn allemaal éénpansmaaltijden. Daardoor zijn de maaltijden makkelijk te bereiden. Wanneer je de pan in de EcoStoof zet, is de stooftijd 15 tot 45 minuten. Ook nog eens handig voor wanneer je weinig tijd hebt, of geen 7 gaspitten ter beschikking hebt voor die lekkere pasta. De helft van de recepten is vegetarisch, maar ook veel traditionele recepten als stoofvlees, stamppot en pasta worden er in beschreven. En als je denkt dat het kookboek alles al heeft, hebben zij ook nog eens maaltijden gekozen die veel Nederlanders en hun kinderen lusten. Het klinkt als een perfect plaatje, maar dat is het ook. Je kunt het boek én de EcoStoof namelijk gewoon kopen en deze week nog gebruiken.

Missie

Bij het bedenken en opzetten van de EcoStoof, hadden Iris en Caro eigenlijk maar één missie: een klimaatvriendelijke en verantwoordelijke manier creëren voor het bereiden van eten. Caro is zelf architect. Door na te denken over energiezuinig bouwen en isolatiematerialen, kwam de EcoStoof op de markt. Een moderne versie op de oude hooikist, die voorheen werd gebruikt om eten in pannen warm te houden. Iris is ingenieur en doordat zij bezig was met biologische voeding en ecodesign, kwam zij met de geweldige recepten voor de EcoStoof en dus voor het kookboek. De EcoStoof bestaat uit gerecycled textiel en de voering is van gerecyclede vilt. Echt dé uitvinding die menig mens nu in de keuken moet hebben om flink wat energie te besparen. Er wordt per maaltijd namelijk 240 gram CO2 bespaard en behalve dat, bespaard het ook circa € 100,- tot € 130,- op de jaarlijkse energierekening. Als dat het proberen niet waard is..

Kijk voor meer informatie over de EcoStoof op hun website.

Bron en Beeld: In samenwerking met Ecostoof

Delen