100%NL Magazine Maza
Zie ook:
Delen

Met dít feestelijke recept scoor jij gegarandeerd punten deze feestdagen

Heb jij nog geen idee wat je je gasten deze feestdagen wil voorschotelen, maar heb je wel zin in een lekker, makkelijk gerecht? Dan hebben wij het geschikte recept voor jou gevonden!

Heerlijke feestdagen met Maza!

De feestdagen zijn in zicht en daarmee ook de kerst- en nieuwjaarsborrels- en diners. Tijd om inspiratie op te doen! Hoewel je bij het kerstdiner misschien niet meteen aan de Hoemoes en groentespreads van Maza denkt, zijn deze producten juist ideaal om te gebruiken in je feestelijke kerstcreaties. Denk aan geroosterde prei met Hoemoes en Muhammara als voorgerecht of verras je gasten met een heerlijk vegetarisch hoofdgerecht, zoals deze Wellingtons met portobello en Hoemoes Zongedroogde Tomaat.

Meer inspiratie opdoen? Kijk op www.maza.nl!

Mini Wellingtons met portobello’s en Hoemoes Zongedroogde Tomaat

Ingrediënten:

4 portobello’s
3 grote uien, gesnipperd
2 teentjes knoflook, fijngesneden
2 takjes verse tijm
300 g verse spinazie
1 bakje Hoemoes Zongedroogde Tomaat
270 g vegan bladerdeeg (1 rol)
2 el sojadrink
1/2 tl ahornsiroop
olijfolie

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Verwarm een scheutje olijfolie in een pan en bak de uien op middellaag vuur glazig. Ris de blaadjes van de tijm en bak deze nog 5 minuten mee tot de ui zacht is en het vocht verdampt. Breng op smaak met peper en zout. Schep uit de pan en zet apart.
  2. Verhit opnieuw wat olijfolie in de pan en bak de knoflook voor een minuut op middellaag vuur. Voeg de spinazie toe en bak tot deze geslonken is.  Schep uit de pan en zet apart in een grotere kom. Knijp wat extra vocht uit de spinazie wanneer deze is afgekoeld. Schep de Hoemoes door de spinazie. Breng op smaak met peper en zout.
  3. Bak de portobello’s op middelhoog vuur en bak aan beide kanten voor zo’n vijf minuten of tot het grootste deel van het vocht uit de portobello’s is gekomen. Leg met de onderkant naar beneden op een bordje om uit te lekken.
  4. Snijd het bladerdeeg in vier gelijke stukken. Leg in het midden wat gebakken uien en een schep van het Hoemoes-spinaziemengsel. Leg hier een portobello bovenop en top met nog een klein schepje van het Hoemoes-spinaziemengsel. Vouw het deeg dicht tot een pakket, laat de randen 1 centimeter overlappen. Draai de mini vegan Wellingtons voorzichtig om, zodat de naad van het deeg niet meer zichtbaar is en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Snijd of prik de bovenkant van de wellington een aantal keer in, zodat tijdens het bakken het vocht kwijt kan. Maak eventueel een mooi ruitpatroontje.
  5. Meng de sojamelk en ahornsiroop met 1 theelepel olijfolie. Smeer de bovenkant van de vegan Wellingtons hiermee in. Zet voor 15 minuten in de vriezer en smeer de mini Wellingtons vervolgens nog eens in met het mengsel.
  6. Bak voor 25-30 minuten in de oven tot de korst goudbruin ziet. Garneer eventueel met wat extra tijm.

100%NL Magazine Maza

Bron en Beeld: In samenwerking met Maza

Delen