100%NL Magazine Frikandellentaart
Delen

Snackliefhebbers opgelet: maak een frikandellentaart!

Voor de échte snackliefhebbers is er nu een taart waarvan het water meteen in je mond loopt. Een frikandellentaart!

Ben jij diegene die iedere dag droomt van een overheerlijke frikandel en sta jij regelmatig in de snackbar om je favoriete snackie te bestellen? Dan is deze taart ook echt iets voor jou! Naast dat deze taart echt verrukkelijk is, is hij ook nog eens heel gemakkelijk te maken.

Wat heb je nodig?
Het belangrijkste ingrediënt: 7 frikandellen
1 pak bladerdeeg
1 uitje
4 el curry
2 el roomboter
1 ei

Wanneer je de oven verwarmd hebt op 180 graden is het eerst de beurt aan de bodem. Vet de bodem in met roomboter en plaats het deeg, vervolgens prik je daar wat gaatjes in zodat het lekker luchtig wordt. Terwijl de bodem 10 minuten aan het voorbakken is frituur je de hemelse frikandellen voor maar 2 minuten, want daarna moeten ze nog in de oven. Snijd vervolgens de frikandellen en de ui in stukjes en meng dit vervolgens met de curry. LET OP: probeer niet te proeven want je hebt alles nodig in de taart 😉 Gooi het hele mengsel in de bakvorm en maak vervolgens van het overige bladerdeeg reepjes en bedek daar de taart mee. Even insmeren met ei en de taart kan vervolgens 30 minuten in de oven. Smullen maar!

Ben jij ook zo’n fan van frikandellen? Check dan zeker even deze frikandellenplank, ideaal voor een traktatie als je een feestje hebt!

Bron: Fashionlab Beeld: iStock, Instagram

Delen