100%NL Magazine visbureau
Delen

Je kan niet vroeg genoeg beginnen: tips voor een geslaagd kerstdiner!

De feestdagen staan voor de deur en wat er ook gebeurt, we gaan het gezellig maken! Terwijl het buiten stormt of misschien zelfs sneeuwt, avonden lang tafelen met de lekkerste visjes van eigen bodem, zo op je bord!

Restaurantje spelen

Nu de restaurants gesloten zijn, maken we er thuis steeds vaker een feestje van. Samen experimenteren in de keuken, de kaarsen aan, een mooi gedekte tafel. Het is een periode waarin we extra genieten van mooie, verse producten. En waar we in restaurants graag vis bestellen, laten we het thuis vaak liggen. Zonde want vis is juist zo makkelijk én veelzijdig. En even eerlijk; wat is een feestmaal zonder vis?

Even in de oven

De wintermaanden zijn perfect voor ovenschotels. Ze zijn makkelijk te maken, heel smakelijk en je kunt er alle kanten mee op. Terwijl het gerecht rustig aan het garen is, zit jij aan je mooi gedekte tafel een drankje te drinken en roep je nog maar een keer: Vis moet zwemmen! De mogelijkheden zijn eindeloos. Ooit een ovenschotel met tongscharfilet of haring gegeten? Heerlijk!

Wijntje doen?

Ook bij de borrel en met name bij witte wijn, doet vis het uitstekend. Van oesters en kabeljauwquiche tot Hollandse garnalenloempia’s en bitterballen met haringragout. Als je speciale vissoorten wilt gebruiken voor de hapjes, check dan van te voren even bij je visspecialist of ze dit op voorraad hebben.

Lekker stampen

Bij een oer-Hollandse stamppot is een lekker licht visje de perfecte aanvulling op de vaak ‘zware’ groenten en aardappelen. Zo is een andijviestamppotje met rode poon echt heel erg lekker. En zijn ook de gepocheerde rogvleugel met spinaziestamppot en zeebaars met stamppot van pompoen en knolselderij zo lekker dat ze bij ons regelmatig op het menu staan!

Benieuwd naar de recepten? Op deze pagina vind je de lekkerste visrecepten voor een geslaagde Kerst!

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Visbureau.

Delen