100%NL Magazine Maza artikel
Zie ook:
Delen

Gezond én lekker het nieuwe jaar beginnen? Dat lukt zéker op deze manier

Ga jij het jaar gezond beginnen, maar wil je dat je maaltijden wel overheerlijk bijven? Dan is dit recept een must voor jou!

De tijd van goede voornemens is aangebroken en nog belangrijker, de tijd van het volhouden ervan. Met de recepten van Maza houd je de voornemens op het gebied van verantwoord, lekker en vegetarisch eten moeiteloos vol! Hieronder vind je een van Maza’s populairste recepten van het moment. Meer inspiratie opdoen? Kijk eens op www.maza.nl of volg Maza op social media @masmasmaza.

Bonenstoof met geroosterde boerenkool en Hoemoes Spicy Chipotle

Aantal personen: 4

Bereidingstijd: 30 minuten

Ingrediënten

4 rode paprika’s

4 teentjes knoflook

2 rode uien

1 rode peper

400 g tomaten

400 g kidneybonen

100 g doperwtjes

3 tl komijn

1 tl paprikapoeder

Olijfolie

Om te serveren

100 g boerenkool

1 tl olijfolie

Snuf zout

1 verpakking Hoemoes Spicy Chipotle

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Maak de boerenkool schoon en dep droog. Scheur in kleinere stukken wanneer het nog niet gesneden is. Meng de boerenkool met de olijfolie. Voeg ook een snufje zout toe. Leg op een met bakpapier beklede bakplaat en bak voor 6-12 minuten. Houd de boerenkool goed in de gaten, want het kan snel verbranden.
  3. Snijd de paprika’s en tomaten in blokjes en snipper de knoflook en rode uien. Verwijder de zaadlijsten uit de rode peper en snipper ook deze. Verhit wat olie in een grote pan en bak de gesneden groente voor 10 minuten op middelhoog vuur. Voeg de komijn en paprikapoeder toe. Schep 1/4 uit de pan en pureer de rest tot een saus. Doe dan de gebakken groente weer terug in de pan.
  4. Voeg ook de kidneybonen en doperwtjes toe. Laat 15 minuten stoven met de deksel op de pan. Breng op smaak met peper en zout.
  5. Serveer de bonenstoof met de geroosterde boerenkool en een flinke eetlepel Hoemoes Spicy Chipotle.

100%NL Magazine Maza

Bron en Beeld: In samenwerking met Maza

Delen