100%NL Magazine witte asperges
Delen

WOW: Dít zijn de gezondheidsvoordelen van Asperges

Een lekkere soep, een pasta, of een ovenschotel: je kan het allemaal maken met witte asperges en ze zijn nog gezond ook. Lees snel wat er zo gezond aan is.

Het witte goud

De asperges, ook wel het witte goud genoemd, zijn eindelijk weer te koop en dat betekent dat de recepten met witte asperges je weer om de oren vliegen. Niet alleen omdat ze super lekker zijn, maar ook omdat ze veel voedingsstoffen bevatten. Witte asperges zijn hartstikke gezond en wij sommen de gezondheidsvoordelen even voor je op.

Vitamines
Asperges bevatten heel veel vitamines. Denk aan vitamine K, vitamine C, vitamine B1, B2, vitamine E en vitamine B11. Kortom: asperges zijn bijna overal goed voor.

Mineralen

Ook zitten er heel veel mineralen in asperges. Denk aan kalium, calcium, magnesium, ijzer, mangaan, zink, fluor en een beetje koper. Dit zijn heel wat stoffen die belangrijk zijn voor je lichaam. Volg je een zoutarm dieet? Ook dan zijn asperges een gezonde keuze, want asperges geen extra zout nodig hebben.

Goed voor de nieren

Wat je misschien nog niet wist, is dat asperges ook vochtafdrijvend zijn en daarmee zijn ze goed voor de nieren. Een heel fijn gezondheidsvoordeel voor velen.

Afvallen

Volg je een dieet, of probeer je wat kilo’s kwijt te raken voor de zomer? Dan is een recept met asperges een heel goed idee, want ze bevatten nauwelijks calorieën. In 100 gram asperges zitten zo’n 20 calorieën. Het ligt er overigens wel aan hoe je asperges bereidt. 😉

Wij zien alleen maar voordelen. Rennen naar de supermarkt/groentewinkel!

Bron en Beeld: Ohmyfoodness

Delen