100%NL Magazine wijn
Delen

Tweede kerstdag weer een feestje? Dit helpt tegen je kater!

Het komt je vast bekend voor: je hebt een gezellig feestje gehad, maar iets teveel gedronken en je moet die dag er na gewoon weer de deur uit. Je wilt dan natuurlijk voorkomen dat je de tweede dag niet kunt door een flinke kater. Wie weet wordt het de tweede dag nóg leuker, voor degenen met FOMO onder ons. Wij hebben voor jou de oplossingen op een rijtje gezet!

Cheers!

Er zijn natuurlijk veel verschillende soorten katers. Voor Gods favorieten die alleen maar wat hoofdpijn hebben zijn er makkelijke oplossingen. Hier zijn tips voor degenen die het écht zwaar hebben.

  • Vaak wordt gezegd dat een koude douche de ultieme oplossing is tegen een kater. Wat beter werkt is een lauw bad met wat badzout. Je lichaam heeft het al zwaar met herstellen en een koude douche helpt hier niets bij. Ga dus lekker even liggen in bad en kom bij van je gezellige avond. Ook een goed moment om even de vorige avond te evalueren.
  • Een goed ontbijt is ook erg belangrijk. Het helpt je om aan te sterken en er weer bovenop te komen. Het beste om te eten op die momenten is ei, bananen en tomaat. Het stofje in de eieren breken ethanol af, wat jouw kater veroorzaakt! Bananen en tomaten vullen jouw Vitamine C en kalium tekorten weer aan. Maar als dit te zwaar op de maag valt dan zijn er altijd nog crackers.
  • Daarmee komen we ook op de volgende oplossing: zout! Om jouw lichaam te helpen ontgiften is zout de beste oplossing. En nee, ga geen pot zout naar binnen gieten, maar neem dus een zoute cracker of wat chips. Niet zo gezond, maar het helpt wel.
  • Drink heel veel water. Het is de standaard tip, maar deze werkt echt. En als je dan toch water drinkt, slik dan ook gelijk een paracetamol weg. Pas wel op dat paracetamol niet altijd even goed samen gaat met alcohol. Neem bijvoorbeeld voordat je gaat slapen op 1e kerstdag een halve liter water met paracetamol om beter wakker te worden.
  • Hoewel je hier waarschijnlijk het allerminste behoefte aan hebt is beweging toch een van de beste oplossingen. Je hoeft echter niet de zwaarste gewichten te gaan tillen in de sportschool, een wandeling is ook al goed. Even de frisse buitenlucht in en een korte wandeling voor je weer weg moet helpen echt!

En toch het beste…

Het is een tijdelijke oplossing, maar het werkt toch het beste. Doordrinken. En we benadrukken hierbij dat het maar werkt voor één dag en niet meer. Uiteindelijk verergert het de kater, maar voor de tweede kerstdag zou het zeker kunnen helpen. Als je die dag erna gewoon weer aan het werk moet zal je alleen niet zo blij zijn.

 

Beeld: iStock

Delen