100%NL Magazine Maza
Delen

Waarom je eigenlijk altijd hoemoes aan je cupcakes zou moeten toevoegen

Wat kunnen we toch genieten van de lente. De zon schijnt volop, de lammetjes huppelen door de wei én Pasen staat voor de deur! Hoog tijd om je eens flink uit te sloven in de keuken.

Aan de bak met Hoemoes!

Als we denken aan een Paastontbijt, of een Paasbrunch denken we aan veel en lekker eten! Broodjes, croissantjes, boter en vleeswaren (en vergeet de chocolade natuurlijk niet!) mogen niet ontbreken op de tafel. Wat ook zeker niet mag ontbreken zijn cupcakes! Ze zijn gemakkelijk te maken, staan gezellig op tafel en zijn daarnaast ook nog eens overheerlijk. Smullen maar!

Heb je er wel eens aan gedacht om hoemoes toe te voegen aan je cupcakemix? Het lijkt een gekke combinatie, maar geloof ons: het is heerlijk! Maza heeft verschillende soorten hoemoes die op talloze manieren zijn te combineren.

Onze favoriet? Cupcakes met appel, amandelschaafsel én…Hoemoes rode biet!

Feestelijke cupcakes recept

Cupcakes met Hoemoes Rode Biet, appel en amandelschaafsel.
ca. 15 minuten + 20 minuten oventijd

150 gram roomboter
1 bakje Maza Hoemoes Rode Biet
150 gram suiker
vanille(suiker)
3 eieren
175 gram zelfrijzend bakmeel
1 appel
2 eetl. amandelschaafsel

  • Klop de zachte roomboter in de keukenmachine luchtig en wit op. Voeg de suiker en vanille toe. Voeg daarna de eieren één voor één toe en klop tussendoor het beslag. Voeg het bakmeel er in drie delen aan toe en klop steeds het beslag.
  • Nu komt het geheim! Voeg de Hoemoes Rode Biet toe aan het beslag voor een verrassende twist. Rasp de appel en meng ook deze door het beslag.
  • Verdeel het beslag over de cupcake vormpjes en bestrooi met wat amandelschaafsel. Het kan handig zijn om de papieren vormpjes toch in een muffin beslagblik te doen.
  • Bak de cupcakes in een voorverwarmde heteluchtoven af op 170 graden in ongeveer 20 minuten. De baktijd is afhankelijk van de grootte van de vormpjes en de oven. Laat de muffins daarna een klein beetje afkoelen op een afkoelrekje. Warm zijn ze het lekkerst!

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Maza

Delen