Even geen lunchinspiratie? Met dit product wordt elk gerecht een feestje
Zie ook:
Delen

Even geen lunchinspiratie? Met dit product wordt elk gerecht een feestje

De zomerrecepten worden weer ingeruild voor de herfstrecepten en veel mensen worden daardoor even inspiratieloos als het om eten gaat. Maza is er om je een handje te helpen, want zij plaatsen wekelijks de lekkerste recepten die naast gezond en lekker, ook onwijs snel klaar zijn.

Herfst

De koude en donkere herfstdagen komen er weer aan en de zomerrecepten worden ingeruild voor de herfstrecepten. Voor sommige mensen betekent dit dat zij weer wat langer in de keuken gaan staan en meer de tijd nemen voor een lekkere, warme lunch met veel groenten. Toch heeft niet iedereen evenveel tijd voor recepten waar een lange bereidingstijd aan zit. Maza heeft hier een oplossing voor gevonden, want zij plaatsen wekelijks nieuwe recepten, die naast lekker zijn, ook snel op tafel staan. En oja, deze recepten bevatten ook nog een hoop groenten en vitamines.

Hoemoes

Maza bewijst keer op keer dat een lekkere lunch niet ingewikkeld hoeft te zijn. Met de recepten die zij delen, hoef je dus ook niet in te zitten over het feit dat je even geen inspiratie hebt voor nieuwe gerechten. De Hoemoes van Maza is namelijk niet alleen geschikt voor op een broodje. Je kunt er echt alle kanten mee op. Denk aan een snelle lunchsalade met zelfgemaakte knoflookcroutons en een dressing van Hoemoes Tomaat Basilicum. Een smaakexplosie in je mond, helemaal vegan én je hebt je portie groenten voor de rest van de dag al binnen. Het recept voor deze salade vind je hieronder.

Lunchsalade met zelfgemaakte knoflookcroutons

15 minuten bereidingstijd (+ 25 min. oventijd) – 2 personen

Ingrediënten

  • 200 gr zoete aardappel
  • 200 gr pastinaak
  • 4 el olijfolie
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 tl gedroogde tijm
  • 2 plakjes brood
  • 1 rode ui
  • 75 gr gemengde sla
  • 3 el Hoemoes Tomaat Basilicum
  • 1 tl citroensap
  • 3 el lauwwarm water

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C en bekleed de bakplaat met bakpapier.
  2. Schil de zoete aardappel en pastinaak en snijd in stukken. Verdeel over de bakplaat en besprenkel met twee eetlepels olijfolie. Schuif de oven in en bak 25 minuten, schep halverwege om.
  3. Pers de knoflook en meng met de rest van de olijfolie en de gedroogde tijm.
  4. Smeer de broodjes in met het oliemengsel en snijd in croutons. Leg bij de zoete aardappelen en pastinaak op de bakplaat en rooster 3 minuten mee.
  5. Snijd de rode ui in dunne halve ringen. Hussel de rode ui, sla, zoete aardappel, pastinaak en croutons door elkaar en verdeel over twee borden.
  6. Meng de Hoemoes, het citroensap en het water en schenk deze dressing over je salade. Neem je de salade mee? Giet dan de dressing er pas over net voordat je de salade gaat eten.

Benieuwd naar meer recepten met hoemoes van Maza? Je vindt ze hier.

Bron en Beeld: In samenwerking met Maza.

Delen