Met dit product maak jij van elke donkere herfstdag een feestje
Delen

Met dit product maak jij van elke donkere herfstdag een feestje

Het koude weer en de donkere dagen vragen om lekkere herfstrecepten, waarmee je het knusse, warme en gezellige gevoel zelf perfect creëert.

Herfst

Het begint al weer kouder te worden, de bomen worden kaal, de dagen worden korter en de vogeltjes maken je ‘s ochtends niet meer fluitend wakker. Nu de energieprijzen door het dak gaan en de kachel niet meer volop kan blijven branden, zullen we het warme, huiselijke gevoel zelf maar moeten creëeren. Door samen in de keuken te gaan staan en vervolgens uren met elkaar aan tafel te gaan zitten, komt iedereen de koude avonden wel door. Een tafel vol lekker eten, wat kaarsjes op tafel en goed gezelschap zijn immers 3 perfecte ingrediënten om een warm, fijn gevoel te krijgen.

Herfstrecepten

Ieder seizoen heeft zijn eigen ingrediënten en recepten en om die reden zijn veel mensen fan van de herfstkeuken. De pompoenen zijn niet om aan te slepen. Deze wordt veel versierd, maar ook onwijs veel gegeten op de meest fantasierijke manieren. Ook worden er deze maanden veel kaneelbroodjes en appeltaarten gemaakt. Iets waar je op een regenachtige dag echt tijd voor hebt en wilt maken. Iets wat steeds populairder wordt en ook veel in de herfst wordt gegeten en gemaakt, zijn plaattaarten. Deze kunnen op de gekste manieren worden belegd, maar ook wordt hier vaak een pompoen-geitenkaas versie van gemaakt. Bij het idee alleen al beginnen wij te kwijlen..

Danerolles

Veel mensen vinden het leuk om tijdens de koude, donkere dagen vrienden uit te nodigen voor een diner thuis. Hartstikke leuk en gezellig natuurlijk, maar veel mensen koken niet als Jamie Oliver en de meeste mensen bakken ook niet zoals Miljuschka en dat is logisch. Toch zijn er meerdere opties om zelf een groot succes van het diner te maken, want het hoeft niet altijd even moeilijk te zijn. Om een gezellig herfstdiner te organiseren, kun je met het croissantdeeg van Danerolles al een heel eind komen. Met dit deeg kun je je gasten namelijk voorzien van een voorgerecht, hoofdgerecht, maar ook een dessert. En op hun website staan zelfs al onwijs veel recepten, dus je hoeft alleen nog maar met het croissantdeeg en wat losse ingrediënten aan de slag te gaan. Kind kan de was doen!

Pompoentaart

Wanneer de blaadjes van de bomen vallen, weet je dat het herfst is. Dit kruidige pompoentaart recept is perfect voor deze periode van het jaar! Met het kant-en-klare verse Cinnamon Swirls deeg van Danerolles, pompoen, walnoot, en genoeg kruiden voor een lekkere kruidige smaak, maak je gemakkelijk zelf een hartige pompoentaart. Met dit pompoentaart recept maak je 6 kleine pompoentaartjes (super leuk als een klein voorgerechtje of voor een herfstige brunch), maar je kan natuurlijk ook 1 grote pompoentaart maken met een wat grotere taartvorm. Een ding is in ieder geval zeker, deze makkelijke pompoentaart zal je herfstdag snel doen oplichten. Zie jij de blaadjes al vallen?

Voor 6 pompoentaartjes of 1 grote pompoentaart:

Ingrediënten

  • 1 blikje Danerolles Cinnamon Swirls
  • 300gr pompoen
  • 50gr suiker
  • 2 eieren
  • ½ tl kardemompoeder
  • ½ tl gemberpoeder
  • ¼ tl kruidnagelpoeder
  • 1 tl tijm
  • 50gr walnoten
  • Olijfolie

Verder nodig:

  • 6 kleine taartvormpjes of 1 grote taartvorm
  • Ovenschaal
  • Bakpapier
  • Bakparels
  • Staafmixer
  • Kom
  • Garde

Bereiding

Bereidingstijd: 25 min + 50 min in de oven

  • Verwarm allereerst de oven voor op 180 graden.
  • Schil dan eerst de pompoen en snijd deze dan in grote stukken. Doe de stukken pompoen vervolgens in een ovenschaal, besprenkel ze met een beetje olijfolie en strooi er wat peper, zout en tijm overheen.
  • Zet de ovenschaal met de pompoenstukken daarna gedurende +/- 30 minuten in de oven tot de pompoen heel zacht is. Je kan dit checken door met een vork in de pompoenstukken te prikken.
  • Open in de tussentijd het blik Danerolles Cinnamon Swirls en rol het deeg in de breedte (horizontaal) open.
  • Snijd het deeg vervolgens in 6 gelijke stukken, zodat je 6 even grote vierkanten van deeg krijgt.
  • Neem dan de 6 kleine taartvormpjes en bekleed deze eerst met bakpapier. Leg dan in elk taartvormpje een stuk deeg op het bakpapier. Leg op dit deeg nog een blad bakpapier en een paar bakparels zodat je het deeg kunt bakken zonder dat het omhoog komt.
  • Zet de taartvormpjes met het deeg daarna +/- 8 minuten in de voorverwarmde oven.
  • Wanneer de pompoenstukken ongeveer 30 minuten in de oven hebben gestaan en ze goed zacht zijn, haal je de ovenschaal uit de oven. Doe de pompoenstukken in een grote kom.
  • Pureer vervolgens de gegaarde pompoenstukken (let op: houd een paar stukken apart voor de afwerking) met 2 eierdooiers, en voeg de bijgevoegde kaneel mix (zit bijgevoegd in het blikje Danerolles Cinnamon Swirls), de kardemompoeder, de gemberpoeder en de kruidnagelpoeder toe. Meng alles goed door elkaar.
  • Pak daarna een kommetje, en voeg hier het eiwit (van de 2 eierdooiers) en de suiker aan toe. Klop met een garde het eiwit en de suiker stijf. Voeg de opgeklopte eiwit nu toe aan de pompoenpuree en meng rust (maar goed!) door elkaar.
  • Als de taartvormpjes met het deeg ongeveer 8 minuten in de oven hebben gestaan, haal je ze uit de oven. Verdeel het pompoen mengsel over het deeg in de taartvormpjes en zet ze weer in de oven voor +/- 20 à 25 minuten.
  • Hak in de tussentijd de walnoten grof en snijd de overige pompoenstukken (die je apart hebt gehouden bij stap 9) in wat kleinere stukjes.
  • Haal de taartvormpjes na ongeveer 20 à 25 minuten uit de oven en verdeel de gehakte walnoten samen met de kleine pompoenstukjes over de pompoentaartjes.

Benieuwd naar meer recepten van Danerolles? Je vindt ze hier.

Bron en Beeld: In samenwerking met Danerolles.

Delen