100%NL Magazine ossenhaas
Delen

Zó maak je de perfecte ossenhaas deze kerst -net als een echte chef!

Ben je nu al aan het voorbereiden voor de feestdagen? Zie je jezelf al gezellig rond de tafel zitten met familie met een echt feestmaal en wil je het klaar maken net als een echte chef? Dan hebben wij deze tips voor je, want het allerlekkerste stuk vlees deze kerst maak je zelf!

Met dit lekkere stuk vlees als hoofdgerecht kun je 8 personen lekker laten genieten. En het duurt maar 30 minuten! Dit zijn de ingrediënten die je nodig zult hebben voor dit feestmaal:

900 g ossenhaas van de vakslager

40 g ongezouten boter of margarine

25 ml traditionele olijfolie

25 ml kraanwater

Volg deze stappen

1. Laat de ossenhaas uitlekken en dep goed droog met keukenpapier. Aan de bovenzijde van de ossenhaas zit een vlies, deze kun je met een zeer scherp mes verwijderen. Eventuele vetstukjes geven smaak maar kun je ook wegsnijden.

2. Maak een kleine inkeping in het vlies en zet de punt van het mes onder het vlies. Pak het stukje vlies met de vingers en laat het mes met de snijkant schuin naar boven langs de onderkant van het vlies lopen en trek het voorzichtig mee.

3. Controleer met de vleesthermometer of het vlees op kamertemperatuur is (minimaal 18 °C in de kern). Verhit de boter en de olie in de braadpan.

4. Bestrooi de ossenhaas met peper en zout en leg in de pan. Bak rondom op hoog vuur 5 min. bruin. Zet het vuur laag en bak ca. 15-20 min. of tot een kerntemperatuur van 50°C (rood), of bak naar wens. Keer regelmatig. Neem het vlees uit de pan, dek af met aluminiumfolie en laat 5 min. rusten.

5. Schenk het water in de pan en laat 2 min. inkoken. Roer de aanbaksels los. Snijd het vlees in plakken en serveer met de jus!

Koken met een echte chef

Wil jij leren koken net als een echte chef? Loop dan een dagje mee in een echt restaurant onder leiding van een professionele chef, met de Cooqing-voucher!

Voor maar €89 kun je iemand een geweldige kookervaring kado doen deze feestdagen! Maar ook voor degenen die het kado gegeven hebben is er genoeg te genieten, want zij mogen van het eindresultaat proeven!  Vind jouw Cooqing-voucher op www.cooqing.nl en geef iemand deze speciale dag om nooit te vergeten!

Bron: ah.nl, Cooqing | Beeld: iStock

Delen