100%NL Magazine wijn
Delen

Hoera! Rode wijn is voor nóg meer dingen goed dan we dachten

In tegenstelling tot de witte variant, brengt het gematigd drinken van rode wijn allerlei gezondheidsvoordelen met zich mee, maar dat wist je natuurlijk al. Nu blijkt echter dat één glaasje rood per dag nog veel beter is dan eerder gedacht.

Het is algemeen bekend dat een rood wijntje op zijn tijd de kans op hart- en vaatziekten sterk kan verminderen (30 procent), maar uit nieuw onderzoek uit Spanje blijkt nu dat rode wijn ook goed is voor je tanden. De Spaanse wetenschappers, die zelf misschien ook wel een glaasje lusten, hebben ontdekt dat het de bacteriën doodt die tandbederf veroorzaken. Toch raden we je wel aan je tanden te blijven poetsen op de normale manier.

Misschien zelfs nog onverwachter is het feit dat mensen die één glas per dag drinken veel minder kans op Alzheimer hebben! Toch kun je beter oppassen dat je het niet te gek maakt, want alcohol is nog altijd slecht voor je hersenen en teveel ervan kan juist leiden tot een grotere kans op dementie.

Je zult je waarschijnlijk afvragen waarom dit allemaal wel geldt voor rode wijn en niet voor witte. Dat komt doordat bij het maken van rode wijn, de schillen niet van de druiven worden gehaald. Bij witte druiven wordt dat wel gedaan, terwijl de schil juist de gezonde stofjes bevat.

Hoewel ons favoriete sap van rode druiven positieve effecten kan hebben, blijft het algemene advies: geniet, maar drink met mate.

Delen