Santé: Déze wijn past bij jouw sterrenbeeld!
Delen

Santé: Déze wijn past bij jouw sterrenbeeld!

Je krijgt de wijnkaart maar weet niet waar je moet beginnen? Of je staat bij de slijterij en de vraagtekens boven je hoofd zijn bijna zichtbaar? Geen zorgen, we redden je: we zetten op een rijtje welke wijn bij welk sterrenbeeld past. Proost!

Van een lekker glaasje champagne tot een volle rode wijn: dit is beste optie voor jouw sterrenbeeld.

Ram (21 maart – 20 april)

Een Ram is koppig, pittig en doet graag alles op zijn eigen manier. Daarom past een jonge Tempranillo perfect bij de ram. Wanneer de wijn nog jong is behoudt de wijn zijn droge en pittige smaak, net zo scherp als de ram kan zijn.

Stier (21 april – 21 mei)

Een Shiraz is een stevige, volle en pittige wijn die bijna paars van kleur is. Dit past perfect bij het stabiele, volhardende en rustige karakter van de stier.

Tweelingen (22 mei – 21 juni)

Tweelingen zijn positief, licht en ongecompliceerd, net als de Pinot Grigio. De wijn kan het best jong gedronken worden, want dan is de wijn op zijn lichtst en soepelst.

Kreeft (22 juni t/m 23 juli)

De Kreeft heeft een delicaat en lief karakter en matcht daarom goed met de Italiaanse wijn Moscato. Net zoals deze wijn ook bruisend kan zijn, is het karakter van de Kreeft dat ook.

Leeuw (24 juli t/m 23 augustus)

Is er geen reden tot een feestje, dan weet jij toch een bijzonder momentje te vinden. Werkweek overleefd? Trek die bubbels maar open! Champagne is dan ook echt met stip op nummer één jouw favoriete drankje.

Maagd (24 augustus – 22 september)

Een Pinot Noir is een lichte rode wijn die goed bij de Maagd past. Maagden kunnen verlegen zijn, zijn gevoelig en voelen zich sneller gekwetst dan anderen. Ze hebben veel liefde nodig om datgene te bereiken wat ze voor ogen hebben. Hetzelfde geldt ook voor de Pinot Noir: deze wijn vraagt ook goede verzorging om dit drankje tot een ware smaaksensatie om te toveren

Weegschaal (24 september t/m 23 oktober)

Je kunt wikken en wegen tot je een ons weegt, maar met een Chardonnay zit je altijd goed. De Weegschaal houdt van harmonie en evenwicht in het leven. Grote kans dus dat de Chardonnay al regelmatig langskomt. De weegschaal zal dan ook niet snel een andere wijn boven deze klassieker kiezen.

Schorpioen (24 oktober t/m 22 november)

De Zinfandel is een wijn die een hoger alcoholpercentage heeft dan de gemiddelde wijn. Je zou ‘m dus wat extremer kunnen noemen en juist daarom valt-ie zo in de smaak bij Schorpioenen. De Schorpioen houdt van risico’s en de droge en gedurfde smaakt van de Zinfandel match compleet bij zijn karakter.

Boogschutter (23 november t/m 22 december)

Een Boogschutter is vrolijk en avontuurlijk, en houdt dan wel van een feestje. Daar past deze Beaujolais Nouveau goed bij. De wijn wordt namelijk officieel gedronken op de derde donderdag van november om de druivenoogst te vieren.

Steenbok (22 december t/m 20 januari)

Een Steenbok is wijs, intelligent en vastberaden, net als de Cabernet Sauvignon. De wijn moet eerst heel lang rijpen voordat die gedronken kan worden, maar de volle smaak maakt alles goed.

Waterman (21 januari t/m 18 februari)

Een waterman kan scherp, pittig en wild zijn, wat perfect past bij de Sauvignon Blanc. Het is een droge wijn, met een scherpe na smaak. Daarnaast is het Franse woord Sauvignon afgeleid van het woord Sauvage, wat wild betekent. Laat de Waterman dat nou net zijn.

Vissen (19 februari t/m 20 maart)

Vissen hebben een lief en delicaat karakter, net zoals de zoete Riesling. De bloemige wijn valt bij velen in de smaak, net zoals Vissen onder veel mensen geliefd zijn.

 

Bron: Kookfans, Fem-fem, flair.nl | Beeld: ISTOCK

Delen