100%NL magazine Katja
Delen

Veggie drop en snoep, het kan met Katja!

Katja lanceerde onlangs een kleurrijke en bijzondere campagne rondom hun veggie snoep en drop. Veel snoep wordt gemaakt met dierlijke gelatine. Daarom is het voor de fabrikant zo belangrijk dat iedereen weet dat Katja snoep maakt zonder dierlijke gelatine.

Katja is bekend van onder andere hun Apekoppen, Biggetjes en Zure Matjes. Omdat alle snoepjes vegetarisch zijn, zijn ze óók geschikt voor mensen die uit dierenliefde geen (of minder) vlees eten en mensen die uit geloofsovertuiging geen varkensvlees eten. De campagne is bedoeld om iedereen aan te trekken die hiervan geniet, ongeacht de motivatie.

In de nieuwe tv-spot is de held een driebenige hond. Voor zijn eigenaar een nog intiemere reden om van het dier te houden en te beschermen. De verklaring “Ieder leven is waardevol” verwijst naar de liefde van de jonge vrouw voor haar hond. Aan de andere kant staat het ook voor een zorgvuldige omgang met voeding. Echte liefde voor dieren en de wens om te snoepen sluiten elkaar niet uit. Integendeel: met Katja is snoepen gewoon een vegetarische optie!

Afgelopen weekend is de campagne uitgerold naar twee enorme steigerdoeken in Rotterdam. Op een doek van 850m2 is een jonge vrouw met een hoofddoek te zien, die geniet van een Katja snoepje. Zij staat symbool voor iedereen die geen varkensgelatine eet vanuit religie. Omdat Katja snoep maakt zonder dierlijke gelatine, kan ook zij genieten van een snoepje.

Af en toe lekker snoepen? Tuurlijk! Maar let er eens op wat je snoept. Het kan namelijk net zo lekker veggie!

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Katja

Delen