pure chocolade banner
Delen

YES: Bij het eten van déze chocolade slaap je als een roosje!

Het blijkt namelijk dat naast het genieten van de heerlijke smaak van pure chocolade, het ook nog eens kan bijdragen aan een zalige nachtrust.

Een betere nachtrust!

Chocoladeliefhebbers hebben nog een goede reden om te genieten van een dagelijkse dosis pure chocolade. Naast het verlichten van hoest en het bevorderen van een betere nachtrust, blijkt uit onderzoek dat het eten van pure chocolade ook kan bijdragen aan een nog lekkerdere slaap. Dit komt door het hoge magnesiumgehalte in pure chocolade, wat essentieel is voor verschillende lichaamsfuncties, waaronder het reguleren van de interne klok en het bevorderen van een goede nachtrust. De universiteit van Edinburgh benadrukt dat melkchocolade niet hetzelfde effect heeft, dus het is belangrijk om te kiezen voor pure chocolade voor deze gezondheidsvoordelen.

Nog meer voordelen

Dr. Gerben van Ooijen van de universiteit van Edinburgh legt uit dat magnesium niet alleen belangrijk is voor een goede nachtrust, maar ook voor tal van andere lichaamsfuncties. Het ondersteunt onder andere het immuunsysteem, reguleert hormonen en helpt bij het handhaven van een gezonde lichaamstemperatuur. Daarom is het eten van een dagelijks stukje pure chocolade niet alleen een traktatie voor de smaakpapillen, maar ook een manier om verschillende aspecten van de gezondheid te ondersteunen en ziektes te helpen voorkomen. Dus, laat die chocolade maar komen!

Bron: Cosmopolitan, femme. Beeld: ISTOCK.

Delen