Zo gezond zijn zoete aardappelen!
Delen

Zo gezond zijn zoete aardappelen!

Er zijn een heleboel redenen waarom zoete aardappeltjes tegenwoordig zo populair zijn. Dat komt omdat ze zo gezond zijn!

Het voorkomt hart- en vaatziekten

In zoete aardappelen zitten veel antioxidanten! Die zorgen er op de lange termijn voor dat je een kleinere kans hebt op hart- en vaatziekten en kanker.

Je zit goed vol!

Er zitten onoplosbare voedingsvezels in die er voor zorgen dat je je goed verzadigd voelt met een goed tevreden gevoel! Machtig, maar het vult! Hierdoor grijp je niet zo snel daarna naar snacks om de lekkere extra trek te stillen.

Bloedsuikerspiegel

De vele vezels in zoete aardappeltjes zorgen er voor dat de koolhydraten van de aardappel trager verwerkt worden in je lichaam. Hierdoor blijft je bloedsuikerspiegel in balans! Zo wordt je vetverbranding versneld en je komt minder snel aan.

Ijzersterk

Zoete aardappelen bevatten enorm veel ijzer en dat is goed voor je botten! Ook heeft dat een positief effect op je humeur! \

Magnesium

Als je week een beetje teveel voor je is geweest, overweeg dan een lekker zoet aardappeltje. Er zit namelijk veel magnesium in, wat ontstresst!

In andere woorden, genoeg redenen om weer eens wat nieuws te proberen!

Bron: Margriet | Beeld: iStock

Delen