100%NL Magazine
Delen

Zo maak jij deze leuke gelukskoekjes heel makkelijk zelf!  

Wie kent ze niet? De leuke gelukskoekjes die je vaak na afloop krijgt in een Chinees restaurant. De koekjes bevatten vaak een mooie spreuk of gelukswens. Hoe leuk is het om deze zelf te maken!? Je kunt ze bijvoorbeeld als cadeautje aan vrienden of familie geven of serveren op een feestje. Ideaal voor de aankomende feestdagen dus. En je maakt ze ook nog eens heel simpel zelf!

 

Je kunt de gelukskoekjes natuurlijk helemaal zelf bakken volgens onderstaand recept. Mocht je nou niet zo’n keukenprinses zijn, maar het wel leuk vinden om de koekjes te versieren, kun je ze natuurlijk ook gewoon in de winkel of online kopen. In dit geval sla je het eerste gedeelte van het recept over en ga je direct aan de slag met de candy melts, eetbare glitter, kristalsuiker en eetbare confetti.

 Wat heb je nodig om de gelukskoekjes zelf te maken?  

  • 20 gram bloem
  • 20 gram poedersuiker
  • 15 gram roomboter
  • 1 eiwit
  • candy melts
  • eetbare glitter/ kristalsuiker/ eetbare confetti

Eerst klop je het eiwit stijf in een beslagkom, waarna je boter en poedersuiker toevoegt. Roer het vervolgens tot een glad mengsel. Daarna voeg je de bloem toe en laat je het geheel 15 minuten rusten.

Als het geheel iets stijver is geworden leg je bakpapier op een bakplaat en maak je 6 rondjes van het deeg. Je bakt de rondjes vervolgens 5 minuten in een oven op 180 graden. Wanneer de randjes verkleuren haal je de bakplaat uit de oven. Plaats daarna een klein briefje met jouw eigen spreuk op het koekje en vouw het koekje dicht.

Dan komt het leukste gedeelte! Wanneer de koekjes zijn afgekoeld kun je starten met versieren. Voor de feestdagen is het natuurlijk leuk als de koekjes een extra feestelijke uitstraling krijgen, waardoor jouw gasten niet alleen zullen smullen, maar ook hun ogen uit zullen kijken. Voor deze extra touch is er een handig ingrediënt: candy melts. Deze zijn verkrijgbaar bij bijvoorbeeld De Leukste Taartenshop van het merk Wilton. Je warmt deze 30 seconden op in de magnetron, zodat het een glad mengsel wordt. Vervolgens doop je daar de gelukskoekjes in. Door de koekjes vervolgens te bestrooien met eetbare glitter, kristalsuiker of  eetbare confetti, creëer jij jouw eigen unieke gelukskoekjes!

 

Delen