100%NL Magazine Food Places Sinterklaas slof
Zie ook:
Delen

Recept van de week: Sinterklaas slof

Sint en piet zijn weer in het land en dat betekent: tijd voor veel zoete lekkernij. Wat dacht je van een Sinterklaas slof met kruidnoten en speculaas?

Food Places

Food Places is een foodblog van de 25-jarige Lucia Veerman. Dagelijks deelt zij haar eigen, zelfgemaakte recepten met ruim 35.000 volgers op Instagram en bijna 20.000 op TikTok. Maar dat is nog niet alles: Lucia kookt ook regelmatig samen met een BN’er én zij deelt tips voor restaurants in het binnen- en buitenland. ‘Het is een uit de hand gelopen hobby, maar ik geniet er enorm van’, aldus Lucia.

Kruidnoten en speculaas

Het is eind november en dat betekent dat de Sinterklaasperiode weer is begonnen. Wekenlang staat alles in het teken van cadeautjes, gezelligheid en natuurlijk heel veel zoetigheid. Denk aan kruidnoten, marsepein, speculaas en banketletters.

Lucia heeft ook iets lekkers bedacht voor deze gezellige periode, namelijk een Sinterklaas slof. Deze is gevuld met spijs en afgetopt met speculaas, kruidnoten en speculoos pasta. ‘Ik denk dat ik deze, gedurende de sinterklaasperiode, iedere week moet maken, want deze taart viel heel erg in de smaak’, aldus Lucia.

Benieuwd naar het recept? Klik dan op deze link. Benieuwd naar de overige recepten van Food Places? Klik dan op deze link.

Bron en Beeld: Instagram Food Places

Delen