100%NL Magazine The New Chapter
Zie ook:
Delen

The New Chapter: van verhaal tot collectie

In de overgang naar de zomer van 2024 komen er verhalen tot leven, niet in woorden, maar in kleurrijke stoffen. Elk kledingstuk vertelt een verhaal, in samenwerking met inspirerende moeders die hun verhalen delen en samen een kleurrijk en stijlvol nieuw hoofdstuk schrijven.

Het creatieve proces

Bij The New Chapter draait alles om het samenstellen van prachtige verhalen van inspirerende ouders. Via social media gaan ze op zoek naar vrouwen die passen bij de normen en waarden van het merk. Samen met de moeders gaan ze vervolgens aan de slag, creëren ze moodboards en bepalen ze kleurenpaletten, stijlen en de eerste ideeën voor prints. Een illustrator geeft vervolgens vorm aan deze ideeën, waarbij haar creatieve brein op papier wordt omgezet in de perfecte print. Het resultaat? Een complete collectie geïnspireerd op het typerende verhaal van een gezin waar andere ouders zich goed in kunnen herkennen.

Het volgende hoofdstuk

De allereerste collectie die volgende zomer wordt gelanceerd, is geïnspireerd op het verhaal van Lidian van Megen. Lidian en haar man Louk, die elkaar hebben ontmoet op de Willem de Kooning Academie in Rotterdam, hebben altijd creativiteit centraal gesteld in hun leven. Op kantoor in Amsterdam deelde Lidian het inspirerende verhaal van haar ontmoeting met Louk. Het was al snel duidelijk dat het thema ‘Art-Academy’ de perfecte richting was voor deze collectie. Ze hechten veel waarde aan de ontwikkeling van artistieke vrijheid en creativiteit, vooral als het om de opvoeding van hun dochter Mia gaat! Hun passie voor vormgeving is te zien in alles wat ze doen, van interieur tot eten en nu ook kleding! De eerste schetsen, geïnspireerd door het verhaal van Lidian, nemen vorm aan in prachtige kleuren en vormen. De nieuwe collectie neemt je mee in hun verhaal.

Wat kunnen we verwachten?

Naast de kleurrijke collectie van Lidian van Megen, kunnen we uitkijken naar andere boeiende hoofdstukken geïnspireerd op verhalen van drie andere inspirerende moeders. Vanaf eind januari 2024 worden de eerste items onthuld, maar we nemen je nu graag mee naar de eerste sneakpeeks voor zomer 2024.

The New Chapter foto

 

Dit artikel is geschreven in samenwerking met The New Chapter

Delen