100%NL Magazine huid
Delen

Dit zegt de plek van je puistje over je gezondheid!

We willen allemaal een stralende huid! Maar toch popt daar eens in de zoveel tijd een puistje op. Oeps, toch te veel chocolade gegeten of je huid niet goed onderhouden? Lees hier wat de plek van je puistje zegt over je gezondheid!

Neus

Last van puistjes op of rond je neus? Dit kan te maken hebben met je darmen. Denk bijvoorbeeld aan een slecht dieet of een opgeblazen gevoel. Probeer eens wat minder zout te eten, en je zult zien dat het aanzienlijk minder wordt!

Voorhoofd

Puistjes op je voorhoofd kunnen op heel veel problemen duiden. Verteringsproblemen, stress, slaapproblemen of zelfs verkeerde haarproducten! Wist je dat genoeg slaap bijdraagt aan een zuivere huid? Drink ook eens wat meer water, je zult zien: het verricht wonderen!

Kin

Hormonen, hormonen, hormonen. Vrijwel alle puistjes op je kin zijn te wijten aan je hormonen. Is je menstruatie onderweg? Juist, puistjes!

Wangen

Stress, grote hoeveelheden eten of leverproblemen kunnen de oorzaak zijn van puistjes op je wangen. Maar dat is nog niet alles. Ook vieze smartphones of een lang niet gewassen kussensloop kunnen hier zeker een boosdoener van zijn!

Lippen

Puistjes rondom je lippen staan sterk in verbinding met je darmen. Door meer fruit, groenten en vezels te eten verdwijnen je puistjes als sneeuw voor de zon!

Oren

Je oren staan in directe verbinding met je nieren. Ook voor puistjes rondom dit gebied geldt: heel veel water drinken.

Beeld: iStock Bron: Nsmbl

Delen