WAUW: Dit is de winnares van Miss Nederland 2023!
Zie ook:
Delen

WAUW: Dit is de winnares van Miss Nederland 2023!

Afgelopen weekend is eindelijk de winnares van Miss Nederland 2023 bekendgemaakt. Alle finalisten zagen er echt prachtig uit!

Miss Nederland

Ieder jaar vindt er een missverkiezing plaats in Nederland en de winnares van deze verkiezing vertegenwoordigd haar land tijdens de jaarlijkse Miss Universe-verkiezing. Powervrouwen die deze verkiezing al eens hebben gewonnen, zijn: Kim Kötter, Kelly Weekers, Jessie Jazz Vuijk en Denise Speelman, maar met hun nog veel meer. Afgelopen weekend vond de finale van Miss Nederland 2023 plaats in het AFAS Theater in Leusden en hierbij is een prachtige winnares uitgekozen.

Finale

Het thema van de avond was ‘Make a wish come true’. Alle finalisten hebben in rondes laten zien wie zij zijn en wat zij in huis hebben. Dit allemaal met een flinke dosis zelfvertrouwen, enthousiasme en positiviteit. Het publiek is de hele avond lang getrakteerd op een amusementsvolle en spannende avond.

Rikkie Kollé

De 22-jarige Rikkie Kollé uit Breda is uiteindelijk door 7 juryleden gekozen tot winnares van Miss Nederland 2023. ‘Rikkie heeft tijdens de hele show gestraald en heeft in het traject ook de grootste progressie doorgemaakt. Zij heeft een ijzersterk verhaal met een duidelijke missie. De jury is ervan overtuigd dat de organisatie met veel plezier met deze jonge vrouw gaat samenwerken’, is wat de jury over haar zij.

Het bijzondere aan deze winnares, is dat zij een transvrouw is en daarmee schrijft zij geschiedenis, want Rikkie is de eerste transvrouw die gekozen is als Miss Nederland. Rikkie werkt in het dagelijks leven als model en content creator.  Rikkie: ‘Als Miss Nederland 2023 wil ik een stemgeluid en rolmodel zijn voor alle jonge vrouwen en queer personen. Ik weet als geen ander hoe het is om je alleen te voelen en niet omringd te zijn door alleen maar positieve gedachtes. Toen ik nog kleine Rik was en uit de kast kwam als transgender is dat niet voor iedereen even makkelijk geweest. Ook ikzelf ging eraan onder door. Vandaag de dag sta ik sterker in mijn schoenen dan ooit tevoren. Door mijn inzet, kracht én als Miss Nederland hoop ik verandering te brengen in de maatschappij. Met de organisatie achter mij hoop ik dat “kleine Rik” een verhaal wordt wat we in het verleden kunnen laten en niet hoeven te herhalen op de generatie van nu. Het is nooit te laat en hulp staat altijd klaar. Dat is mijn houvast ook altijd geweest en die wil ik meegeven en verspreiden met mijn eigen verhaal en ervaring.’ Van harte gefeliciteerd, Rikkie!

Bron en Beeld: Hannah

Delen