100%NL Magazine Villa Tre Sorelle
Zie ook:
Delen

Nederlanders in het buitenland: Een avontuur in Italië

In het pittoreske Italiaanse landschap heeft een Nederlands gezin zijn nieuwe thuis gevonden. Anneke, Othniël en hun drie dochters van inmiddels twaalf, tien en zes jaar oud, lieten hun comfortabele leven in Nederland twee jaar geleden achter om een nieuw avontuur te beginnen in het buitenland.

Een Leven in Nederland

Voordat ze naar Italië verhuizen, leiden Anneke en Othniël een comfortabel leven in Nederland. Ze wonen in een gezellig dorp, omringd door familie en vrienden. Beide ouders werken en hun oudste dochters doen het uitstekend op school. Het leven is goed, maar er is altijd dat knagende gevoel van avontuur, de drang om nieuwe uitdagingen aan te gaan. Anneke en Othniël beschouwen zelfs het opzetten van een bed & breakfast in Nederland als een mogelijke optie. Ze zijn altijd bezig met het opzetten van nieuwe projecten, klussen in huis, en plannen maken voor de toekomst. Het zijn fervente klussers en ze hebben al meerdere huizen volledig gerenoveerd, waaronder een prachtige woonboerderij waar ze op dat moment wonen. Maar ze willen hun passie voor het creëren delen met een breder publiek, niet alleen hun directe omgeving. Het besluit om naar het buitenland te gaan begint eigenlijk te rijpen tijdens de Covid-19 pandemie. In die tijd verliest Othniël zijn vader aan Covid. Ze zitten thuis in quarantaine en realiseren zich dat het misschien tijd is om hun comfortabele leven in Nederland achter zich te laten. Het is tijd om knopen door te hakken.

100%NL Magazine NL'ers thuis

Het gezin in Nederland voor de verhuizing naar Italië

Zoektocht

Anneke: “Wat het proces bijzonder maakt, is dat we niet actief op zoek waren en het allemaal vrij onverwachts gebeurde. We begonnen zonder een specifiek plan. We namen alle afleveringen van ‘Ik Vertrek’ door en begonnen te speuren op internet naar mogelijke kansen in het buitenland. Ons enige criterium was dat we niet naar een extreem warm land wilden verhuizen zonder seizoenen, want we waardeerden de verschillende seizoenen juist altijd enorm. Tijdens de zoektocht stuitten we op een advertentie voor een B&B die te koop stond in Italië. Het leek bijna te mooi om waar te zijn. Het pand was al eigendom van een Nederlands-Italiaans stel en vrijwel volledig gerenoveerd en klaar om gasten te ontvangen.”

Anneke en Othniël leggen contact met de verkopers en besluiten om het pand persoonlijk te gaan bekijken. Oorspronkelijk willen ze er met het hele gezin naartoe reizen, maar vanwege Covid-testproblemen gaat dat niet door. Othniël reist uiteindelijk alleen met zijn oudste dochter naar Italië om het pand te bekijken. Wanneer Anneke de foto’s en video’s van het pand ziet en de positieve feedback van Othniël hoort, is ze meteen enthousiast. Ze besluiten eigenlijk direct om het avontuur aan te gaan en het pand te kopen. “Doe er een strik omheen en regel het maar.” Het voelde meteen als de juiste plek voor hen. Ze doopten de B&B om tot Villa Tre Sorelle, dat betekent ‘de drie zussen’, vernoemd naar hun eigen drie dochters.

100%NL Magazine Uitzicht Villa Tre Sorelle

Overwinnen van uitdagingen

Othniël: “Het huis dat we kochten was eigenlijk al helemaal af, maar we hebben toch wat kleine aanpassingen gedaan. Zoals ook vaak te zien is in het televisieprogramma ‘Ik Vertrek’, waren er uitdagingen die we moesten aanpakken bij het opzetten van onze onderneming in het buitenland. We hadden een vrij korte tijd om alles voor elkaar te krijgen en als ondernemers met meerdere bedrijven in Nederland, moesten we ons hoofd breken over fiscale zaken, zowel in Italië als in Nederland. Er kwam veel afregelwerk en veel papierwerk bij kijken, waarvan ik eerlijk gezegd niet eens wist dat het bestond. Dit was slechts het zakelijke aspect. Er waren ook bankrekeningen, inschrijvingen en allerlei andere administratieve zaken die geregeld moesten worden. Dit konden we niet alleen afhandelen, dus we hebben de juiste hulp ingeschakeld. We hadden het geluk om een persoon te vinden die ons over de hele linie kon bijstaan. Hij was opgegroeid in Italië en was een jurist, een stukje fiscalist, en een vertaler. Hij heeft ons geholpen met allerlei zaken, van auto-inschrijvingen tot het papierwerk en de inschrijvingen bij de gemeente, vergunningen en andere zaken. Hij heeft ook alle contracten doorgelicht en ons daarin met advies bijgestaan Dit is echt iets wat we anderen kunnen aanbevelen. Het is essentieel om iemand te vinden die bekend is met het land waar je naartoe verhuist. Iemand die goed Nederlands spreekt om communicatieproblemen te voorkomen en die de fijne kneepjes kent van zowel de Nederlandse als de Italiaanse bureaucratie.
Anneke: “Het feit dat de vorige eigenaren ook Nederlanders spreken, heeft ons ook flink geholpen. Italië heeft nog steeds een behoorlijke bureaucratie, waarin de afhandeling van het papierwerk soms vergelijkbaar is met Nederland van ongeveer 10 jaar geleden. Er zijn nog steeds postkantoren met vijf of zes loketten, en sommige zaken, zoals het ontvangen van een cheque voor de teruggave van de energiekosten, kunnen nogal verwarrend zijn. Al met al, als je de grote zaken zoals inschrijvingen, papierwerk en ID-kaarten moet regelen, ben je wel even bezig. Maar het feit dat Italië nog minder gedigitaliseerd is dan Nederland heeft ook voordelen. De kleine winkeltjes bestaan nog en er wordt veel in de lokale winkels gekocht. Mogelijk wordt het automatiseren en digitaliseren wat tegengehouden om zo ook op deze manier werkgelegenheid te creëren.”

Een ander leven

Othniël: “De dagelijkse routine is hier in Italië heel anders dan in Nederland, en dat heeft te maken met het feit dat we eigenlijk met een schone lei zijn begonnen. In Nederland hebben we letterlijk alles verkocht, inclusief onze inboedel, voordat we naar Italië vertrokken. Dus we begonnen hier met een blanco canvas, wat eigenlijk best wel leuk is. Je moet alles opnieuw ontdekken en een plekje geven, en dat voelt een beetje als het vormgeven van je leven zoals je wilt. We staan hier vroeg op en proberen in de zomer zoveel mogelijk te doen voor half 2. Het leuke is dat we hier als gezin veel meer samen zijn dan in Nederland, en dat geeft veel voldoening. De kinderen hebben in de zomermaanden een lange vakantie van zo’n 14 weken, maar ze zitten ook best wel maanden op school. In tegenstelling tot Nederland hebben ze hier een lange schooldag, van 08.00 uur ‘s ochtends tot 16.00 uur ‘s middags. Dit geeft ons de ruimte om te werken, maar ook om samen activiteiten te ondernemen zoals mountainbiken en wandelen, wat we in Nederland minder vaak konden doen vanwege werkverplichtingen. We hebben allemaal dingen ontdekt die energie geven en die we leuk vinden om te doen. Ikzelf heb bijvoorbeeld een jeep gekocht en organiseer jeepsafari’s, wat echt een passie van me is. We hebben ons leven opnieuw gevormd op allerlei gebieden, en dat is verfrissend en motiverend. Het voelt alsof we een bonk klei hebben die we helemaal kunnen boetseren naar onze wensen en behoeften. Al met al is het een compleet nieuwe start die ons de vrijheid geeft om ons leven hier op een unieke manier vorm te geven.”

100%NL Magazine Villa Tresorelle Jeepsafari

Anneke: “Het is echt mooi om te zien hoe je als persoon groeit wanneer je zo’n grote stap zet als emigreren. In Nederland was ik vaak afwachtend en liet ik Othniël het woord voeren. Maar hier heb ik geleerd dat ik zelfverzekerder ben geworden in het leggen van contacten. Het is echt een groeiproces. We vinden het altijd belangrijk om persoonlijk te beginnen met gasten, een praatje te maken over hun reis en persoonlijke gesprekken te voeren over hun leven, werk en ervaringen. Vaak hebben mensen fascinerende verhalen te delen, en veel gasten zijn ook nieuwsgierig naar ons verhaal, hoe we hier zijn terechtgekomen en hoe het ons vergaat. Dit persoonlijke contact waarderen we enorm. Wat ons opvalt, is dat veel mensen ons vertellen dat ze ook dromen van een soortgelijke stap, maar dat ze nooit de sprong hebben gewaagd. Het lijkt erop dat ons verhaal anderen inspireert of hen doet nadenken over hun eigen avonturen en dromen. Het is geweldig om te zien hoe onze ervaringen anderen kunnen beïnvloeden en aanmoedigen om hun eigen pad te volgen.”

Leven in je eigen ritme

Othniël: “Wat ik persoonlijk het allerleukste vind aan het leven in Italië is de vrijheid van sociale verplichtingen. In Nederland voelde het soms alsof je constant geleefd werd door allerlei verplichtingen en afspraken, en dat is hier totaal anders. Hier heb je de tijd en ruimte om je eigen ritme te volgen, en dat geeft een enorm gevoel van vrijheid. Natuurlijk, het weer is ook fantastisch, maar die sociale vrijheid is voor mij echt heel fijn. Ik merk dat ook aan de kinderen. In Nederland hadden ze veel speelafspraakjes, logeerpartijtjes en allerlei sociale verplichtingen, en hier in Italië ervaren ze een veel kalmer ritme wat hen meer rust brengt.”
Anneke: “Voor mij is juist de sociale kant belangrijk. Ik kan erg genieten van de sociale verplichtingen, de prikkels en gezelligheid die daarbij komen kijken. In Italië is er meer ruimte om te onthaasten, en dat was voor mij wel wennen. Ik kan dat best wel missen.”
Othniël: “Wat ik dan weer het meeste mis zijn de frikandellen, haha! Hier in Italië zijn ze niet zo makkelijk te krijgen, maar wanneer we ze vinden, leggen we de vriezer vol! Maar zonder gekheid, wat we het meeste missen aan Nederland is het gemak en comfort. In Nederland kennen we de wegen, weten we hoe alles werkt, en kunnen we makkelijk informatie opvragen. Hier in Italië was er in het begin een drempel vanwege de taal en het onbekende. Het missen van die routine en dat comfortabele gevoel is iets waar we af en toe naar terugverlangen.”

100%NL Magazine uitzicht Villa Tre Sorelle

Cultuurverschillen

Othniël: “Op persoonlijk vlak zijn we veel cultuurverschillen tegengekomen tussen Italië en Nederland. Een van de opvallende verschillen was in het onderwijs. De krijtborden zijn het afgelopen jaar pas vervangen voor digiborden. Het is bijna onvoorstelbaar als je bedenkt dat Italië een Europees land is, maar toch zo anders op dat gebied. Een ander opvallend verschil is de traditionele rolverdeling tussen mannen en vrouwen. Hier in Italië is die rolverdeling veel traditioneler dan in Nederland. Als je hier iemand ontmoet, vragen ze vaak toestemming om Anneke een kus te geven. En het is belangrijk dat een vrouw goed kan koken. Eten is uiteraard belangrijk, maar ook alle tradities worden gekoesterd en in ere gehouden. Veel gezinnen wonen nog bij hun ouders, soms zelfs drie generaties in één huis, en de moeders, of zelfs de grootmoeders, spelen een grote rol bij de kinderopvang.”
Anneke: “De bedtijd van kinderen verschilt ook aanzienlijk. Hier laten ze kinderen vaak laat naar bed gaan, en ze zijn verbaasd dat onze kinderen op een -voor ons in Nederland- normale tijd naar bed gaan. Ze vinden onze kinderen vrij en zelfstandig, en ze krijgen veel meer verantwoordelijkheid. Nog een interessant cultureel verschil heeft te maken met regen. Italianen willen absoluut niet nat worden als het regent, zelfs als het maar een paar druppels zijn. Ze bieden op het schoolplein vaak hun paraplu aan, anders worden we nat en ziek. Ze denken echt dat natte haren of een bezwete nek leiden tot een verkoudheid. Dit is echt een diepgewortelde overtuiging hier. Ook bij het zwembad, toen we een kinderfeestje hadden, moesten alle kinderen na het zwemmen douchen en hun haren föhnen. Ze vroegen zelfs van tevoren hoeveel föhns we hadden, want dit moest gebeuren.”
Othniël: “Wat ook opvalt, is hoe Italianen spontaan zijn in hun sociale leven. Ze bellen bijvoorbeeld vandaag om te vragen of ze morgen langs kunnen komen, zowel op het gebied van overnachten in onze accomodatie als in privéomstandigheden. Als ik mijn Italiaanse vrienden hier bel, maakt het niet uit of het ‘s ochtends, ‘s middags of ‘s avonds is om een biertje te drinken, ik krijg vrijwel nooit een nee. Ze hebben altijd tijd en hechten veel waarde aan persoonlijk contact. Een ander opvallend verschil is de behulpzaamheid. Zelfs mensen die we niet goed kennen, zijn hier vaak bereid om te helpen zonder verwachtingen van wederdiensten. Bijvoorbeeld, een taxichauffeur bood aan om met ons mee te gaan om een auto te kopen en te voorkomen dat we te veel zouden betalen of problemen met onderhoud zouden krijgen. Dit gebeurde zonder enige verplichting. Ze staan hier altijd klaar om te helpen, en persoonlijk contact is hier erg belangrijk.”

Integreren van gewoonten

  • Siesta
    Wat betreft het integreren van Italiaanse gewoonten in ons dagelijks leven hebben we wel enkele veranderingen opgemerkt, vooral het idee van meer rust en persoonlijke aandacht voor anderen. In Italië verloopt alles veel langzamer en meer ontspannen, vooral in de zomer. We beginnen vaak vroeg in de ochtend te werken, gaan rond half twee ‘s middags met een siësta om daarna ons werk af te ronden. Dit ritme vinden we erg prettig. We waarderen hoe Italianen leven en willen dat aspect graag behouden.
  • Perfectionisme
    Maar we hebben zeer zeker ook enkele specifieke Nederlandse gewoonten en normen geïntegreerd in ons dagelijks leven hier in Italië. In onze vakantiewoning hanteren we bijvoorbeeld de Nederlandse standaard van netheid en onderhoud. We zijn erg strikt op het gebied van schoonmaken en zorgen ervoor dat alles er altijd fris en netjes uitziet. Dat is een stukje perfectionisme dat we vanuit Nederland hebben meegenomen.
  • Duurzaamheid
    Duurzaamheid is nog een aspect waarin we de Nederlandse benadering volgen. Als we iets aanpakken, doen we het grondig en zorgen we ervoor dat het voor de lange termijn goed is. Duurzaamheid was voor ons van groot belang toen we onze levensstijl in Italië begonnen. Een van onze eerste stappen was het installeren van zonnepanelen op ons pand. Maar we wilden verder gaan dan alleen de productie van zonne-energie. Daarom hebben we accu’s geplaatst om de overtollige energie op te slaan, zodat we deze ‘s avonds of ‘s nachts kunnen gebruiken. Ook in de tuin hebben we duurzame verbeteringen aangebracht. We installeerden sproeisystemen om efficiënt met water om te gaan, en we hebben zelfs een waterput op ons terrein laten plaatsen. Hierdoor kunnen we grondwater gebruiken voor irrigatie, wat zeker bijdraagt aan ons duurzaamheidsdoel. Een ander belangrijk aspect van onze accommodatie was afvalwaterbeheer. Aangezien er geen volledig rioleringssysteem in de buurt is, was er door de vorige eigenaren een systeem opgezet dat het afvalwater opvangt en door bacteriën laat zuiveren op een biologische manier. Ook ons zwembad hebben we aangepast voor duurzaamheid. We hebben een zwembadcover geïnstalleerd die wordt aangedreven door zonnepanelen, waardoor de warmte van het water in de nacht beter wordt gereguleerd. Het mooie is dat onze duurzame inspanningen de aandacht van anderen hier hebben getrokken. Mensen zijn nieuwsgierig naar onze visie en benaderen ons vaak om deel te nemen aan vergaderingen en hun inzicht te delen. Het is geweldig om te zien dat duurzaamheid niet alleen onze levensstijl heeft verbeterd, maar ook anderen heeft geïnspireerd om soortgelijke stappen te zetten.
  • Directheid
    Een ander Nederlands aspect dat we hebben geïntegreerd, is directheid in communicatie. We zijn gewend om duidelijk te zijn over wat we goed vinden en wat niet. Dit wordt door de Italianen om ons heen gewaardeerd, vooral de mensen die in onze tuin werken of klussen. We geven ook graag complimenten als ze hun werk goed doen, en die waardering voelen ze echt.
  • Frikandellen
    Wat betreft voedsel hebben we dus regelmatig die frikandellen in huis, die de mensen hier echt bijzonder lekker vinden. Mensen die hier voor ons werken, bieden we graag een frikandel aan als snack. Dit is een stukje Nederlandse smaak dat we hebben geïntroduceerd. De supermarkten zijn hier sowieso heel anders samengesteld dan in Nederland. Ongeveer de helft van de supermarkt bestaat uit pasta, wat voor ons even wennen was. Maar we hebben ons eetpatroon aangepast en waarderen de Italiaanse keuken.
  • Koffie
    Ten slotte hebben we het Nederlandse gebruik van een kopje koffie drinken behouden. Italianen drinken graag koffie maar minder frequent dan in Nederland. Een kopje koffie tussen het werk door, wanneer iemand bij je thuis langskomt, bij de kapper of bij een vergadering kennen ze hier helemaal niet. We vinden het fijn om die Nederlandse gastvrijheid te behouden. We bieden altijd koffie aan en vinden het leuk om een praatje te maken.
    100%NL Magazine Villa Tre Sorelle gewoontes

Taalbarrière

Othniël: “Onze kinderen hebben de taal snel geleerd, mede dankzij de hele dagen school in het Italiaans. Ze helpen ons dan ook geregeld als dat nodig is, iets waar we echt trots op zijn. En het is soms ook heel erg nodig!”
Anneke: “In onze eerste jaren in Italië hebben we heel wat avonturen beleefd, vaak veroorzaakt door taalverwarring. Ook al hadden we het beste voor om de Italiaanse taal te beheersen, hebben we nog steeds af en toe momenten van verwarring. Zo wilden we een trampoline voor de kinderen, maar door een verkeerde uitspraak dachten de bouwers dat we een kuil wilden voor een zwembad. Zelfs eenvoudige dingen zoals het maken van tandartsafspraken bleken uitdagingen. We stonden een keer voor een gesloten tandartspraktijk omdat we de afspraak per ongeluk hadden verzet in plaats van bevestigd. Een andere keer was ik op zoek naar verfspray voor een project. Ik had de Italiaanse termen opgezocht en vroeg netjes om ‘verfspray’, maar de winkelbediende keek me verward aan en zei dat ze dat niet hadden. Na enig aandringen vond een andere medewerker het juiste woord, ‘sprai,’ wat ik net verkeerd had uitgesproken (de Engelstalige woorden worden op z’n Italiaans uitgesproken). Deze taalgerelateerde avonturen horen er gewoon bij als je een nieuw land ontdekt. Ze zorgen voor vermakelijke momenten en leren ons vooral het belang van cultureel begrip en een dosis humor.”

Contact met Nederland

Othniël: “We onderhouden contacten met familie en vrienden in Nederland via Facetime en Whatsapp. Het is geweldig om te zien hoe de kinderen deze technologieën gebruiken. Ze zetten bijvoorbeeld hun telefoon op hun bureau en laten hem aanstaan terwijl ze aan het knutselen of spelen zijn. Op die manier zijn ze verbonden met hun vriendjes en vriendinnetjes in Nederland zonder dat ze constant hoeven te praten. We merken ook dat ze steeds meer Italiaanse vrienden en vriendinnetjes krijgen, en het is grappig om te zien hoe die twee groepen elkaar beginnen te vermengen.”
Anneke: “Een hartverwarmend moment was toen we in juni een week naar Nederland gingen. Alle vriendinnetjes en hun moeders waren meteen in de organisatiemodus en planden allerlei activiteiten. Zo werd er onder andere meteen een uitstapje naar de Efteling georganiseerd, en een vriendinnetje dat haar verjaardagsfeestje nog niet had gevierd, wachtte speciaal tot onze komst. Dit soort momenten van samenzijn en organisatie zijn echt mogelijk dankzij digitale communicatie, en het zorgt ervoor dat de vriendschappen levendig blijven, zelfs op de leeftijd van 8, 9 of 10 jaar. Het is een manier om de banden warm te houden, en dat vind ik echt heel mooi. Geen “uit het oog, uit het hart” meer.”

De vakantiewoning

Othniël: “Wat onze vakantiewoning in Italië echt uniek maakt, is het kleinschalige karakter en de gezellige sfeer. Gasten hebben vaak het gevoel dat ze deel uitmaken van een gemeenschap van Nederlanders en Belgen, wat het gemakkelijker maakt om contact te leggen en te communiceren in je eigen taal. In plaats van alleen een privéhuis te huren, kunnen ze genieten van de gezelligheid zonder te worden overspoeld door grote groepen toeristen. Bovendien is de locatie echt bijzonder. Het adembenemende uitzicht en de omgeving geven het gevoel alsof je in een levend schilderij leeft. Als we door de regio reizen, zien we soms andere huizen en denken we: Wat een potentieel om iets prachtigs te creëren. Maar dan beseffen we dat niets kan concurreren met wat we hier hebben, vooral als we naar het adembenemende uitzicht en de dagelijkse zonsondergang kijken. Het blijft ons constant verwonderen en inspireert ons elke dag. Het is echt een uniek plekje, en we zijn daar ontzettend dankbaar voor, iets wat we van tevoren niet hadden kunnen voorspellen.”

100%NL Magazine Vakantiewoning Villa Tre Sorelle

Toekomstplannen

Anneke: “Onze toekomstplannen zijn gericht op ondernemen, maar met de nadruk op de balans van ondernemen en rust nemen. We hebben gemerkt dat we voortdurend ideeën hebben, en we willen deze stap voor stap uitvoeren, met aandacht voor kwaliteit.”
Othniël: “Een van onze overwegingen is om onze bestaande accommodaties te optimaliseren en enkele extra voorzieningen toe te voegen. We hebben bijvoorbeeld gemerkt dat we vaak een informatieaanvraag krijgen voor gezinnen van 5 of 6 personen. Mogelijk dat we gaan proberen om aan deze vraag in de toekomst te kunnen voldoen. Al met al zijn onze plannen gericht op groei, maar met behoud van de kwaliteit en het welzijn van onszelf en onze gasten als topprioriteit.”

100%NL Magazine Familie Villa Tre Sorelle

Praktische tips

Othniël: “Er zijn veel belangrijke zaken om te regelen als je overweegt om naar het buitenland te emigreren. Een paar tips die we graag willen delen:

  • Verleng je paspoort en rijbewijs voor vertrek: Als je besluit om je basis in Nederland achter te laten, zorg er dan voor dat je paspoort en rijbewijs voor de maximale termijn zijn verlengd voordat je vertrekt. Dit voorkomt gedoe en extra kosten in het buitenland.
  • Laat alle contracten goed controleren: Vooral bouwkundige zaken zijn cruciaal. Contracten moeten zorgvuldig worden bekeken om latere problemen en kosten te voorkomen. Het is verstandig om een expert te raadplegen en dubbel te controleren voordat je tekent.
  • Bereid je voor op de taal: Als je naar een anderstalig land emigreert, is het essentieel om de taal te beheersen. Het is niet voldoende om slechts basislessen te volgen; probeer de taal grondig te begrijpen voordat je aankomt. De taalbarrière kan anders aanzienlijke problemen opleveren.
  • Dubbelcheck alles: Emigreren is een complex proces. Zorg ervoor dat je alles zorgvuldig plant, van financiën tot visa en ziektekostenverzekeringen. Het kan verstandig zijn om met een expert te werken om ervoor te zorgen dat je niets over het hoofd ziet.
  • Leer van anderen: Praat met mensen die al in het buitenland wonen, vooral degenen die een soortgelijke stap hebben gezet. Ze kunnen waardevolle inzichten en tips delen over wat je kunt verwachten en waar je op moet letten.
  • En bovenal: geniet van het avontuur, je leert er zo oneindig veel van!

Het is belangrijk om grondig onderzoek te doen en alle aspecten van emigreren te overwegen voordat je de stap zet. Het kan uitdagend zijn, maar met goede voorbereiding en advies kun je een soepele overgang maken naar je nieuwe leven in het buitenland.”

TIP: Heb je nog geen plannen voor je vakantie van 2024? Neem vooral een kijkje in de vakantiewoning Villa TreSorelle

 

Delen