Tip: bij déze restaurants wil jij dit jaar nog eten!
Delen

Tip: bij déze restaurants wil jij dit jaar nog eten!

Het is de tijd voor heerlijk eten! Binnen opwarmen met een goed glas wijn, lekker lang tafelen met familie of vrienden en genieten van seizoens- en streekproducten. Benieuwd waar dat kan? We geven je de leukste culinaire tips!

Ongder De Kukel, Hippolytushoef

Hippo… watte? Hippolytushoef in Noord-Holland ligt onder Den Oever, aan het IJsselmeer. Bij dit restaurant vind je streekproducten als Wieringerweide rundvlees, carpaccio van Wieringer bovenbil en een garnalencocktail met garnalen direct van de garnalenkotter WR181.

De Dikke Bries, Den Oever

Aan de jachthaven in Den Oever, vlakbij het prachtige Robbenoordbos ligt dit maritiem restaurant. Het sfeervolle uitzicht op het IJsselmeer krijg je er gratis bij. Op het menu staan grappige namen als ‘gehakketak’ (steak tartaar), ‘verantwoord slippertje (gebakken sliptong) en ‘alle gekheid op een stokkie’ (spies van gegrild vlees). Ook staat er veel vis op de kaart, afkomstig uit Den Oever.

La Première, Anna Paulowna

Dit restaurant in Anna Paulowna gebruikt zoveel mogelijk verantwoorde producten uit eigen streek, verrassend gecombineerd met Mediterrane, Oosterse en Noord-Afrikaanse invloeden. Met wekelijks een wisselend menu met onder andere paling, schol en parelhoen. Hier wordt puur, eerlijk en met respect voor de seizoenen gekookt.

TOV, Schagen

Ook bij restaurant TOV kun je genieten van spreekproducten. Hier vind je mooie gerechten met onder andere paling, die uit Broek op Langedijk komt. Ook bij restaurant Onsz in Schagen staat deze paling op het menu, maar ook in deze tijd van het jaar verschillende gerechten met wild. Lekker!

Verse vis

Gezien de ligging kan het ook niet anders; ga eten in Den Helder en je vindt veel vis op de kaart. Zo serveert Restaurant Stoom in Den Helder elke dag verse vis. Maar ook bij restaurant ’t Veerhuis Lands End, in het uiterste puntje van Noord-Holland, en bij Leuk! staat de verse vis voor je klaar. Voor streekproducten, zoals snoekbaars en paling kun je bij ’t Anker in Kolhorn terecht.

Kijk voor meer leuke adresjes op hollandbovenamsterdam.com

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Holland Boven Amsterdam

Delen