bijzondere overnachting
Delen

Op zoek naar een bijzondere overnachting in Nederland? Je vindt ze hier

Ben je op zoek naar een bijzondere overnachting en wil je geen standaard hotel of huisje? Wat dacht je van slapen in een boomhuis, in een pipowagen of in een molen? We hebben de meest bijzondere overnachtingen in Nederland op een rijtje gezet.

Bijzondere overnachting in een boomhuis

Hoog en droog en midden in de natuur. Door de grote ramen vanuit dit boomhuis heb je een prachtig uitzicht over het bos. Misschien zie je wel de eekhoorntjes voorbij rennen. Lekker buiten eten aan je eigen picknicktafel. Kinderen kunnen buitenspelen in de natuurlijke speeltuintjes. De boomhuizen liggen op Camping Geversduin in Castricum.

 

Overnachten in een Wijnvat

Wat dacht je van een overnachting in een wijnvat van 15.000 of 23.000 liter? Hotel de vrouwen van Stavoren heeft met dit unieke concept zelfs een plekje veroverd op de lijst ‘de 20 meest bizarre en ongewone bestemmingen’ van de New York Times. De Friese stad wordt maar liefst aan drie kanten omringd door het IJsselmeer, dit maakt het een superleuk en levendig plekje.

Slapen in een molen

Heb je ooit willen weten hoe het is om in een echte Hollandse molen te wonen! Dit kun je nu zelf ervaren tijdens een bijzondere overnachting in deze molen uit 1590. De molen staat in het Noord-Hollandse Waarland. Een prachtig polderlandschap dichtbij de duinen, zee en leuke stadjes

Op een schip overnachten

Bijzonder overnachten op een schip? Antje is een van de oudste zeilende vrachtschepen van het land. Dit schip was vaak te vinden op de Rijn met als lading baksteen, zout, kolen, rogge of turf. Het is totaal verbouwd en heeft van binnen een luxe uitstraling waar je heerlijk kunt slapen. Hotelschip Antje ligt aan de kade van Willemsoord in Den Helder.

Op zoek naar bijzondere overnachting in Nederland? Je kunt slapen in een pipowagen

Kamperen bij de boer aan de Noordzeekust dichtbij het strand. Ervaar in de pipowagen het vrije zigeunersgevoel in deze romantische tweepersoons pipowagen in Julianadorp aan Zee. Je wordt heerlijk wakker in de bedstede en vanaf de veranda heb je een prachtig weids uitzicht. Je vindt de pipowagen bij Camping Duinzoomhoeve.

Bron: ikwilmeerreizen, Holland Boven Amsterdam. Beeld: Vipio, camping Duinzoomhoeve, hotel Antje, hotel de vrouwen van Stavoren, camping Geversduin, ISTOCK

Delen