100%NL Magazine Praag
Delen

Voor je bucket list: deze locaties in Praag móet je gezien hebben!

Praag wordt ook wel de Gouden stad genoemd. De hoofdstad van Tsjechië met haar wereldberoemde bruggen en bier! Als je deze prachtige stad wilt zien, mis dan zeker niet:

De Karelsbrug

De Karelsbrug, een van de zeven bruggen die de Moldau overbrugt, stamt uit 1357 en is de oudste van alle bruggen. De brug is nu een prachtige wandelpromenade waar tekenaars en verkopers van souvenirs onder de eeuwenoude standbeelden huizen om toeristen prulletjes te verkopen. Raak de standbeelden aan voor geluk!

De Praagse Burcht

De diverse wijken in Praag hebben door hun talloze smalle straatjes, steegjes, trappen, winkeltjes en terrassen een geheel eigen gezellig karakter. Maar vanuit bijna alle steegjes kun je wel de grote kathedraal en burcht op de heuvel zien. De stad wordt gedomineerd door de Praagse Burcht. Al in de 9e eeuw werd met de bouw van deze vesting begonnen.

De rivier de Moldau

Deze rivier splitst Praag in tweeën, en stroomt onder verschillende imposante bruggen door en langs gebouwen met de mooiste gevels. In de zomer is het een aanrader een trapfiets te huren in het water van de Moldau. Trotseer de kalme rivier en fiets onder de imposante bruggen door, en langs de kades van de stad!

Het Wenceslasplein

Het toeristische hart van Praag, is de moeite waard. Eigenlijk is het Wenceslasplein helemaal geen plein, maar een glooiende boulevard met een middenpad vol bloemen. Hier is genoeg te winkelen en genieten. Aan de zuidzijde bevindt zich het Nationaal Museum – Národní muzeum – en het ruiterstandbeeld van de Heilige Wenceslas.

De Astronomische Klok van Praag

De Astronomische klok op het Oude Stadsplein is misschien wel de bekendste attractie van Praag. Behalve de tijd geeft de klok ook de dagen, de sterrentijd en de stand van de maan en de zon aan. Ieder uur op het hele uur kun je kijken naar het schouwspel dat nog geen minuut duurt.

4 dagen stedentrip Praag

Bezoek nu 4 dagen eeuwenoud Praag vanaf €79 euro! Tijdens het afwisselende excursieprogramma van deze 4-daagse stedentrip Praag kun je kennismaken met de belangrijkste bezienswaardigheden van deze Gouden stad. Bij deze reis zit inbegrepen:

  • 3 overnachtingen in het 3* Hotel Olympik Tristar, Hotel Globus of gelijkwaardig
  • Verblijf in een kamer met bad of douche en toilet en televisie
  • Dagelijks een goed verzorgd ontbijtbuffet
  • Genoemde excursies (m.u.v. het Bolderman Pluspakket), exclusief entreegelden
  • Tourist Class touringcar met chauffeur/reisleider
  • Tol- en parkeergelden
  • Toeristenbelasting

Je kunt verscheidene diners, wandelingen en rondleidingen bijboeken voor een kleine prijs. Interesse? Ga dan snel naar www.bolderman.nl.

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Bolderman | Bron: praag-nu.nl

Delen