Deze tips zorgen voor dé ultieme herfstvakantie!
Zie ook:
Delen

Deze tips zorgen voor dé ultieme herfstvakantie!

De herfstvakantie staat bijna voor de deur! Blijven jullie in Nederland? Wij geven je graag wat tips om er gezellig op uit te trekken.

Herfstactiviteiten

Skagaventure – Schagen

Opzoek naar indoor activiteiten? Bij Skagaventure vind je een kartbaan, groot trampolinepark, lasergame arena, indoor speeltuin, indoor skibaan, arcadehal, poolcafé en een gezellig en kwalitatief hoogstaand restaurant voor lunch, borrel en diner. Gezellig voor een dagje uit!

Marinemuseum – Den Helder

Altijd al een kijkje willen nemen in een onderzeeboot? Dat kan bij het Marinemuseum in Den Helder! Aan boord vertellen oud-bemanningsleden spannende verhalen over de Koude Oorlog. Het museum biedt diverse activiteiten voor jong en oud. Zo zijn er theatervoorstellingen, speurtochten voor diverse leeftijden en workshops in het kinderatelier.

Dierenpark van Blanckendaell – Tuitjenhorn

Het van Blanckendaell Park is een dierentuin met savanne, speeltuin, museum en een molen. Op de Savanne tref je veel verschillende dieren. Giraffen, zebra’s, diverse soorten apen en nog veel meer! Ook is er een kinderboerderij met ezels, geiten, varkens noem het maar op. Hebben de kinderen nog energie teveel? Laat ze dan heerlijk ravotten in de grote speeltuinen of meerijden met het treintje door het park.

 

De leukste overnachtingen

Duynpark het Zwanenwater – Callantsoog

Slapen in een bedstee, koken op een houtkachel, douchen in een buitendouche of bubbelen in een houtgestookte hottub? Dat kan bij Duynpark het Zwanenwater.  Het is een kleinschalig park op loopafstand van het strand. Op het park staat alles in het teken van beleving en puur genieten. Zo kan je overnachten in een sfeervolle lodge of gave tipitent.

Hotelschip Antje – Den Helder

Bijzonder overnachten op een schip? Antje is een van de oudste zeilende vrachtschepen van het land. Dit schip was vaak te vinden op de Rijn met als lading baksteen, zout, kolen, rogge of turf. Het is totaal verbouwd en heeft van binnen een luxe uitstraling waar je heerlijk kunt slapen. Hotelschip Antje ligt aan de kade van Willemsoord in Den Helder.

Strandhuisje – Julianadorp

Wakker worden met zicht op zee! De vrijstaande strandhuisjes in Julianadorp geven je alle vrijheid om optimaal van het strandleven te genieten.  Surfen, golven of kies voor vele leuke eettentjes, in en rond Julianadorp is van alles te doen.

Kidsproof uiteten!

Restaurant Buiten – Petten

Restaurant Buiten in Petten staat voor heerlijk eten en drinken, gezellig borrelen en plezier voor zowel jong als oud. Een grote keuze aan buitenactiviteiten zoals trampolinespringen en minigolfen aan de rand van het Pettemerbos, met op loopafstand het strand, de zee en de duinen.

Restaurant eFFe in ‘t Dorp – Julianadorp

Gelegen aan het karakteristieke, zonnige Loopuytpark is Restaurant eFFe in ’t Dorp. Gevestigd in het van oudsher bekende pand Prins Hendrik, de plek waar vroeger de bewoners samen kwamen om een biljartje te leggen of een biertje te drinken. Zij bieden diverse belevenissen zoals onze high-tea, -wine of -beer. Ook voor kinderen is er een aparte kaart.

Pannenkoekenvallei – Den Helder

De Pannenkoekenvallei is een pannenkoekenrestaurant op een bijzondere locatie, aan de rand van recreatiegebied De Helderse Vallei. Zij serveren vele verschillende soorten pannenkoeken waaronder zoete, hartige en ijspannenkoeken. Maar je kan ook genieten van een goede bistrokaart voor lunch en diner en heerlijke steaks. Ook is er een speelkamer waar kinderen zich prima kunnen vermaken!

Kijk verder voor alle leuke dagjes uit inde Kop van Noord-Holland.

 

 

 

 

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Holland Boven Amsterdam

Delen