De leukste uitjes op het water in Nederland
Zie ook:
Delen

De leukste uitjes op het water in Nederland

De zomer staat voor de deur. Heerlijk weer, nog een paar weken tot de zomervakantie en tijd om leuke dingen te doen. Vier je zomer aan de zilte kust met de mooiste, schoonste stranden met zeeën van rust, ruimte en bomvol wateractiviteiten. Of ontdek de rustige binnenwateren en vaar met een sup, kano of sloep naar leuke steden zoals Alkmaar, Medemblik, Hoorn of Enkhuizen.

Waterrijke historie

Met het IJsselmeer, Markermeer, het Alkmaarder- en Uitgeestermeer en de Waddenzee zijn de grote wateren in Noord-Holland ruim vertegenwoordigd. Een uitje op het water is dus geen slecht idee! Met een uitgebreid sloepennetwerk stel je aan de hand van genummerde vaarknooppunten gemakkelijk een vaarroute samen. De app rekent uit hoe lang je vaartocht nog duurt en laat je weten waar je kunt aanleggen.

Uitje op het water: Varen met je eigen sloep

Op verschillende plekken in Holland boven Amsterdam kan je een sloep of bootje huren. Ontdek omgeving Alkmaar met Greenjoy bootverhuur Alkmaar en een leuke tip voor waterliefhebbers is het ‘levende’ Museum BroekerVeiling, de oudste doorvaar-groenteveiling ter wereld. Op deze historische plek in Broek op Langedijk is in 1887 het veilen bij afslag ontstaan. Je kunt er een sloep huren en in het Rijk der Duizend Eilanden, waar het museum aan grenst, varen.

Aanleggen voor een natje en een droogje kan uitstekend bij de vele havens met uitstekende faciliteiten. In Stede Broec ligt een kleine haven met drie leuke restaurants op loopafstand. Voor de grotere havens ben je aan het juiste adres in Hoorn, Enkhuizen of Medemblik.

Actie op het water

Voor het perfecte kiteavontuur heeft Holland boven Amsterdam veel te bieden! Zowel aan de Noordzeekust als aan de kant van het IJsselmeer vind je verschillende kitespots waar je heerlijk de hele dag je gang kunt gaan. Zowel beginners als gevorderden kunnen bij de diverse kitesurfscholen lessen volgen!

Peddelen met je kano kan door grachten en meren. De kanoroutes van Den Helder en Julianadorp zijn bijzondere routes en kennen verschillende afstanden variërend van drie tot veertien kilometer. Een kano huren kan bij Camping Julianadorp aan Zee of Kanoverhuur Den Helder.

Tevens zijn op tal van locaties ‘SUP-scholen’ te vinden, onder andere aan het Amstelmeer en in de omgeving van Alkmaar. Suppen op de lagune bij Camperduin kan met De Jongens van Schoorl. Een unieke locatie!

Bekijk alle waterrecreatie tips en verhuurlocaties.

 

Uitje op het water

Ontdek de unieke locatie bij Laguna Beach Family Camp Corfwater! Verscholen tussen de Pettemer Duinen en op slechts 150 meter van de zee en het strand. Beleef een weekend met activiteiten, zoals sunset suppen, movie- en quiznights en overnacht in één van de toffe tenten.

 

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Holland Boven Amsterdam

Delen