Mickey en Minnie Mouse, watch your back!!
Delen

Mickey en Minnie Mouse, watch your back!!

Wie bij Disneyland Paris denkt aan bekende Disneyfiguren zoals Mickey Mouse en Donald Duck moet nodig weer eens bezoekje brengen aan het resort. Assepoester en Elsa hebben er vorig jaar serieuze concurrentie bijgekregen van Spider-Man en de zijnen met de nieuwste uitbreiding van het Walt Disney studio’s park en het verbouwde Hotel New York.

Avengers Campus

Onze collega Mieke bezocht Disneyland Paris afgelopen week met haar man en haar twee zoons (7 en 5 jaar) en zij raken niet uitgepraat over de nieuwe Avengers Campus die vorige zomer is geopend. Deze campus omvat twee gloednieuwe attracties, een Hero trainingscenter waar je je favoriete superheld kan ontmoeten én een aantal nieuwe restaurants.

Mieke: ‘Mijn jongens waren écht niet weg te slaan bij de Avengers Campus. Wat een waanzinnige attractie is de Spider-Man WEB adventure waarin we onszelf Spider-man waanden en zelf webben konden schieten. De hoeveelheid boosaardige spinnen die je met je webben weet te vangen wordt real-time bijgehouden dus we werden er zelf ook behoorlijk fanatiek van.

Tip!: Slaap je in één van de Disney hotels dan mag je een uur voor openingstijd de parken in. Dat scheelt veel wachttijd bij deze populaire attractie.

Ontmoeting met helden

‘In de Disneyland Paris app kan je een afspraak voor maken voor een ontmoeting met één van de Avengers of Spider-Man. Mijn jongens hebben daar de échte Spider Man ontmoet. Welk kind droomt daar nou niet van? De jongens waren eerst even sprakeloos, maar toen ze van de eerste schrik bekomen waren hebben ze allerlei coole moves van hem geleerd.’

Op de Campus zijn de Avengers ook een aantal keren per dag ‘live’ te zien met verschillende voorstellingen en shows. Wij hebben onder andere Black Widow en Black Panter op het dak van de campus een aantal schurken uit zien schakelen. De kinderen vragen zich nog steeds af wat er nu écht met die boeven is gebeurd, één ding is zeker, ze zijn er voorlopig nog niet over uitgepraat. Een ander ding dat zeker is is dat wij nog even een tijdje verder moeten studeren op het hele superhelden universum want dat arsenaal is sinds onze jeugd blijkbaar behoorlijk uitgebreid met allerlei nieuwe leden van de Avengers en Guardians of the Galaxy. De kinderen snappen er duidelijk meer van dan wij.

Disney Hotel New York – The Art of Marvel

Wij sliepen in Disney Hotel New York – The Art of Marvel. Ideaal want het hotel ligt op 5 minuten loopafstand van de ingang van de parken. En het thema van het hotel maakte de Marvel Experience natuurlijk wel helemaal af. Bij binnenkomst worden we al welkom geheten door 3 levensgrote Iron Mans en de daarop volgende dagen gaan de jongens met elk afzonderlijk kunstobject uit het hotel op de foto, en dát zijn er nogal wat want het hotel hangt vol met kunst van álle Marvel helden. In het Super Hero Training Station kan je als hotelgast ook nog eens echt ervaren hoe het is om in de schoenen te staan van Iron man of om als Spiderman ondersteboven aan het plafond te hangen en als je écht geluk hebt ook nog een van je favoriete superhelden ontmoeten op een gereserveerd tijdstip.’

Met een ruim uitgebreid assortiment aan Marvel merchandise die exclusief in Disneyland te koop is maar bovenal met een hoofd vol unieke herinneringen, keren we na een paar dagen weer huiswaarts. Vermoedelijk houdt de Marvel gekte bij ons thuis nog wel even aan dus kunnen we nog vaak terugdenken aan dit prachtige avontuur.

Delen