100%NL Magazine Strand
Delen

Volgens velen het mooiste strand van Nederland!

Callantsoog is één van de oudste badplaatsen van Nederland. Deze bekende kustplaats is een lust voor het oog en de ideale plek om te ontspannen!

Het strand van Callantsoog heeft alle ingrediënten; duinen, water en een breed strand met prachtig wit zand. Aan de kust wappert een Blauwe Vlag, wat betekent dat het een schoon en veilig strand is. Daarnaast vind je er meerdere strandpaviljoens, waar je op het terras kunt genieten van een lunch, koffie of verfrissend drankje.

Er is nog veel meer!

In het centrum van Callantsoog vind je allerlei gezellige terrassen, restaurants en winkels, die overigens óók iedere zondag open zijn. Daarnaast is hier ook de museumboerderij Tante Jaantje te vinden.

Voor de actievelingen is er ook genoeg te doen! Zo kun je surflessen nemen bij Surfschool Callantsoog. Maak een prachtige fietstocht langs de bloembollenroute of een mooie wandeling door het natuurreservaat ‘Het Zwanenwater’, net onder Callantsoog, waar zich een unieke flora en fauna schuilhoudt. De twee duinmeren vormen een perfecte voedingsbodem voor de vele vogels die hier broeden voordat ze verder trekken naar verre oorden.

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Holland Boven Amsterdam.

Delen