100%NL Magazine gezin auto
Delen

UITJE: Dit kan je allemaal doen met Hemelvaart en Pinksteren!

Heerlijk! Door Hemelvaart en Pinksteren heb je wat extra dagen. Misschien heb je de dag na Hemelvaart ook wel vrij, dan heb je twee keer lang weekend! Benieuwd wat je kunt gaan doen? We hebben de leukste tips op een rij gezet!

Karavaan Festival

Van Hemelvaart t/m Pinksteren is het Karavaan Festival. Twaalf dagen locatietheater op verrassende plekken in de regio Alkmaar: bij boerderijen, in de duinen, in de binnenstad, in kerken, bij bedrijven en op landgoederen. En een zomers festivalhart met gratis straattheater, live muziek en lekker eten en drinken. Op beide Pinksterdagen is het Kinderkaravaan.

100%NL Magazine HBA

Boottocht naar Enkhuizen

Beleef met Hemelvaart een mini-vakantie in eigen land en maak een prachtige vaartocht over het IJsselmeer. Stap aan boord in Amsterdam en geniet van het mooie uitzicht over het water. Wanneer je aankomt in het VOC-stadje Enkhuizen kun je genieten van een drankje op een van de terrassen of maak een stadswandeling.

100%NL Magazine HBA

Schat zoeken

Op Hemelvaartsdag kunnen kinderen schat zoeken op Kasteel Radboud in Medemblik. In de komische familieshow Schat zoeken zijn de piraten al maanden op zoek naar een oude schat. Ga met hen mee op avontuur en ontdek de oude verloren schat ‘Van Toen’.

100%NL Magazine HBA

Dauwtraptocht

De Dauwtraptocht op Hemelvaartsdag start om 06.00 uur. Dit betekent vroeg uit de veren, maar hier krijg je geen spijt van. ‘s Ochtends vroeg is de natuur op zijn mooist. De route is afwisselend over het strand, duinen en bos in de omgeving van Den Helder en Julianadorp. Kies uit de routes van 15 of 22 km.

100%NL Magazine HBA

Ecotocht op de Waddenzee

Ga tijdens Hemelvaart en Pinksteren mee op een avontuurlijke tocht naar zeehonden en andere zeedieren. De schepen van het Wadvissersgilde nemen je mee naar de mooiste plekjes van de Waddenzee. Met een sleepnet wordt naar boven gehaald wat de zee voor het oog verborgen houdt: het onderwaterleven, van kriebelige krabbetjes tot glazige garnaaltjes.

100%NL Magazine HBA

Lost into Jazz Festival

De eerste editie van het Lost into Jazz Festival Hoorn op Hemelvaartsdag met op maar liefst drie podia een programmering met een mix aan top artiesten, zoals Hans Dulfer, Jerôme Hol, Anne Chris en Efraïm Trujillo met o.a. het Amsterdam Funk Orchestra, maar ook het Reverend Moses & The Soul Disciples, met muzikanten uit de directe omgeving van Hoorn.

100%NL Magazine HBA

Dienders en deugnieten

Ontdek tijdens het Hemelvaart- en Pinksterweekend in het Zuiderzeemuseum dat het leven rond de Zuiderzee van honderd jaar geleden niet altijd gemakkelijk was. Ook niet voor kinderen. Steek de handen uit de mouwen in een huishouden van vroeger en merk waarvan je allemaal vuile handjes kunt krijgen. Of ontdek welk kattenkwaad kinderen vroeger uithaalden.

100%NL Magazine HBA

Parade op de kade

Een nieuw evenement op Eerste Pinksterdag in Den Helder: Parade op de Kade. Een spektakel voor het hele gezin. Het festivalterrein wordt omgetoverd in Americana stijl waar je verschillende muzikale en theateracts kunt zien. Neem een lekker hapje of drankje tussendoor en laat je vermaken door het straattheater dat op het terrein rondloopt.

100%NL Magazine HBA

Pinkster vogelexcursie

Vaar tijdens Pinksteren mee naar de Marker Wadden. In de haven van Enkhuizen stap je aan boord van een zeilschip. Onderweg bekijk je de vogels die je tegenkomt. Er zijn ervaren vogelgidsen mee die je op de vogels kunnen wijzen. Aangekomen op de Marker Wadden maak je een wandeling over het eiland en bekijk je de vogels.

100%NL Magazine HBA

Kijk voor de volledige agenda en meer dagje uit tips op hollandbovenamsterdam.com

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Holland Boven Amsterdam

Delen