100%nl magazine herfst holland boven amsterdam

Win een culinair weekend! + de leukste herfstuitjes op een rijtje

Na zo’n prachtige nazomer is het even omschakelen: het is koud en de dagen worden korter. Het is alweer bijna november! De herfstvakantie is voorbij, we zitten weer warm bij de verwarming en verwelkomen straks Sinterklaas in ons land. Wil je er toch lekker op uit? Gelijk heb je, want er is in de herfst genoeg te doen!

Paddenstoelen zoeken

De herfst en paddenstoelen zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. In het bos vind je ze nu volop. Neem je kinderen mee naar de Donkere Duinen bij Den Helder. Hier kunnen ze op zoek naar de stinkzwam en de vliegenzwam, de rood-met-witte-stippen paddenstoel! In het Robbenoordbos bij Den Oever vind je ook heel veel paddenstoelen. Ben jij al naar het bos geweest deze herfst?

Muziek en film

Wat is fijner dan op een herfstige dag lekker binnen films kijken? Op 2, 3 en 4 november zijn de Hoornse Filmdagen waarbij van ’s ochtends tot ’s avonds verschillende mooie films op het programma staan. Of ga voor klassieke muziek! Een nieuw evenement dit jaar is Klassiek in de Rondte in Den Helder. Ga op 4 november van locatie naar locatie om te genieten van klassieke muziek voor iedereen.

Amuses en wijn

Het najaar is ook een perfecte periode om van lekker eten te genieten. Een hapje en drankje, gezellig met vrienden. Dat kan tijdens de Amusetour! Je gaat van restaurant naar restaurant  waar je op elke locatie een amuse en bijbehorende wijn krijgt. Naast het culinaire aanbod, kun je ook de steden ontdekken. De Amusetour is namelijk in verschillende plaatsen, waaronder Den Helder en Schagen.

Amusetour Den Helder

Op zondag 18 november is de Amusetour in Den Helder. Op een te gekke locatie, namelijk op en rondom Willemsoord! Dit unieke complex, wat vroeger de scheeps- en onderhoudswerf voor de Koninklijke Marine was, is nu een prachtig monumentaal deel van Den Helder dat zich gaandeweg verder ontwikkelt tot open stadsdeel. Wil je na alle amuses en wijntjes blijven slapen? Slaap dan op De Stevenaak Antje aan de kade van Willemsoord! Antje is gebouwd als zeilend vrachtschip in 1875 en is daarmee een van de oudste zeilende vrachtschepen van het land. Bijzonder overnachten noemen we dat!

Amusetour Schagen

Een week later, op zondag 25 november, is de Amusetour in Schagen! De gemoedelijke sfeer die in Schagen hangt is voelbaar wanneer je door de smalle winkelstraatjes loopt. Je zal zeker worden verrast door het plezierige karakter van dit historische stadje. Heerlijk slapen in Schagen? Geen probleem! Overnacht in het Hotel van Schagen. Dit prachtige design hotel ligt op de route van de Amusetour boven het deelnemende Restaurant Stiel. Het hotel is de perfecte match tussen de vrijheid van een appartement en het comfort van een hotel, inclusief uitzicht op de meest sfeervolle plek van Schagen: de Markt!

100%NL culinair

WIN: een culinair weekend

Maak kans op een culinair weekend met toegang tot de Amusetour in een van de steden en een overnachting. Ga naar culinairindekop.nl en laat je gegevens achter!

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Holland Boven Amsterdam