EROPUIT: De zoute & zoete kust boven Amsterdam!
Delen

EROPUIT: De zoute & zoete kust boven Amsterdam!

Holland boven Amsterdam is omringd door drie totaal verschillende kusten waar je in minder dan geen tijd met je voeten in de Noordzee staat, een natuurtocht over de Waddenzee maakt of een duik neemt in het IJsselmeer. De schone, witte zandstranden bieden volop ruimte en variatie. Alle ingrediënten voor een korte of lange vakantie!

Callantsoog

Welkom in een van de oudste en mooiste badplaatsen van Nederland. Het strand is hier wit, breed en gezellig. Tegen de duinen zijn verschillende leuke strandpaviljoens geplakt. En het levendige Callantsoog is letterlijk om de hoek. De winkels zijn er zeven dagen per week open en ook aan gezellige cafés en restaurants geen gebrek.

Foto: Vlinderlin

100%NL Magazine HBA

Julianadorp aan Zee

Al jaren staat de kustlijn bij Julianadorp aan Zee in de top 10 van mooiste stranden van Nederland. Alleen al van het uitzicht op het duin word je kalm: om je heen wuivend helmgras en bossen, in het oosten weidse akkers, en in het westen die prachtige Noordzee. Voor meer actie volg je surflessen bij de lokale surfschool.

Den Oever

In Den Oever begint een van de mooiste natuurgebieden van ons land: de Waddenzee. Dit bijzondere ecosysteem met slik- en zandplaten, oesterbanken, kwelders en stranden strekt zich helemaal uit. Ga wadlopen, vogels kijken, varen, garnalen vissen en kom helemaal tot rust.

100%NL Magazine HBA

De Vooroever

Ook aan het IJsselmeer kun je een prima dagje strand vieren. De Vooroever, een buitendijks recreatiegebied dat zich uitstrekt van Medemblik tot Andijk, kent meerdere kleine strandjes, met zand of gras. Heerlijke plekjes om op warme dagen verkoeling te zoeken. Of om even pauze te houden tijdens je wandeling langs het grootste meer van Nederland.

Hoorn

Dichtbij de Hoornse binnenstad en oude haven vind je strandpaviljoen Oranje Buiten. Kinderen kunnen hier zwemmen en spelen op het strand, terwijl jij een hapje en een drankje haalt. Het Westfries Museum ligt vlakbij en voor een meerdaags bezoek boek je een fijn hotelletje in het centrum.

Win 3 nachten in een Tiny House!

Maak kans op 3 nachten in een Tiny House in Droompark Buitenhuizen voor 2 personen! Middenin de natuur van recreatiegebied Spaarnwoude, op 20 minuten afstand van zowel het strand als Amsterdam. Het vakantiegevoel hangt hier in de lucht. Ga naar droomparkenbovenamsterdam.nl om kans te maken! De actie loopt tot 20 juli.

Kijk voor meer informatie en alle tips op hollandbovenamsterdam.nl!

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Holland Boven Amsterdam

Delen