100%NL Magazine sinterklaas
Delen

5 manieren om alvast in de Sinterklaas-sfeer te komen

Sinterklaas weer in het land! De tijd van schoenen zetten, surprises maken en gedichten schrijven is weer aangekomen. Om alvast goed voorbereid te zijn voor 5 december en helemaal in de feeststemming te komen, hebben wij 5 tips voor je op een rijtje gezet:

Hoe eerder hoe beter

Of je nu Sinterklaas viert met familie of vrienden, op tijd een datum prikken zorgt dat de sfeer er goed in zit, en dan heb je ook niet zo veel stress! Vroeg beginnen betekent dat je genoeg tijd hebt om het perfecte cadeautje te kopen.

De Sint zat te denken

Bij Sinterklaas hoort natuurlijk ook een gedicht, zeker als de kinderen wat ouder zijn. Als je nou net even niets weet om over te schrijven, dan is het een goed idee om terug te denken aan alle hoogtepunten en grappige gebeurtenissen uit het jaar. Dat is niet alleen leuk, maar laat de persoon waar je het voor schrijft ook weten dat je aan hem of haar denkt!

Speculaas

Als er één geur aan Sinterklaas doet denken is dat wel speculaas en dat komt door de heerlijke speculaaskruiden! Tip: maak zelf een heerlijk luchtige speculaascake en dan zal de hele keuken lekker ruiken naar speculaas. Echte liefhebbers gaan ook voor de speculaasthee!

Aan de knutsel

Of je nu enorm creatief bent of als je elk jaar weer in de stress schiet als je een presentatie moet maken, je kan online altijd wel wat leuke ideeën vinden die je kan maken. Doen jullie niet aan surprises? Ook dan is er genoeg leuks te verzinnen! Maak van zijdepapier en een veertje bijvoorbeeld een pietenmuts of maak met rood papier, met horizontaal en verticaal een strook gouden tape, je eigen mijter!

Bak zelf pepernoten!

Zonder pepernoten is het geen Sinterklaas. Je kan wachten tot de Pieten een bezoek maken en hun strooisel door het huis gooien, maar het is ook altijd wel leuk om zelf pepernoten te maken. En dan is het ook veel lekkerder! Dus koop een pak pepernoten mix vanuit de winkel en begin maar met bakken!

Bron: | Beeld: iStock

Delen