100%NL Magazine KlikAanKlikUit
Delen

Wil jij besparen op je energierekening? Dat doe je zó!

De aankondiging kwam al een paar maanden geleden, maar sinds 2022 kunnen we er niet meer omheen: de stijgende energierekening. De meeste huishoudens in Nederland betalen in 2022 meer voor hun energie.

Stijgende prijzen

Je hoort en leest het overal: de energierekeningen gaan door het dak heen. Heel veel huishoudens hebben te maken met gigantische prijsstijgingen. Hoe kan dat toch?

Wereldwijd is er veel vraag naar energie, en dan met name naar gas. Helaas zijn de gasvoorraden in Europa op dit moment laag en moeten we het hebben van belangrijke gasleveranciers zoals Rusland en Noorwegen. Maar ook die landen hebben moeite om meer gas te leveren. Onder andere hierdoor hebben we op dit moment te maken met hele hoge gasprijzen.

Besparen op de energierekening

Met de forse stijging van de energieprijzen zijn alle besparingen die je kunt maken natuurlijk welkom in de portemonnee. Maar waar moet je beginnen? Met behulp van KlikAanKlikUit kun je heel gemakkelijk energie besparen, zonder dat je er al te veel werk voor moet doen! Start met het sluipverbruik in huis te verminderen.

Sluipverbruik is een stille energieslurper waar je waarschijnlijk niet stil bij staat. Elektrische apparaten die altijd aan staan, terwijl ze niet worden gebruikt, slurpen toch de nodige energie. Want ook al staat je televisie, radio, spelcomputer of modem op stand-by, ze verbruiken alsnog energie!

We horen je denken: ‘Dat zal toch wel meevallen’. Daarom heeft Enpuls in samenwerking met KlikAanKlikUit een onderzoek gedaan naar welke apparaten in een gemiddeld huishouden de meeste ‘onnodige’ energie verbruiken én wat dat kost. Hiervoor is Enpuls ervan uitgegaan dat deze apparaten vier uur op een dag gebruikt worden. De overige 20 uur worden gezien als sluipverbruik. De resultaten zijn op onderstaande afbeelding goed te zien.

Bespaar met KlikAanKlikUit

Uit bovenstaand onderzoek kwam daarnaast ook naar voren dat een gemiddeld huishouden tot wel €100 per jaar kan besparen! Dat willen we allemaal wel toch?

KlikAanKlikUit gaat je hierbij helpen. Want wat dacht je van een draadloze stekkerset waarmee je met gemak 3 verschillende apparaten volledig uit kunt schakelen? Zo zijn er ook draadloze wandschakelaars. Koppel bijvoorbeeld alle slimme stekkers aan een wandschakelaar die je bij de deur plaatst en zet alle apparaten met 1 druk op de knop uit zodra je van huis gaat. Makkelijker kan je het niet verdienen toch? 😉

En, welke besparing ga jij als eerste doorvoeren?

Dit artikel is geschreven in samenwerking met KlikAanKlikUit

Delen