100%NL Magazine tweeling
Delen

Bewezen: jongste kind vindt zichzelf het grappigst!

Er zijn al talloze onderzoeken over gedaan; het oudste kind is het vervelendste, het middelste kind is het slimste en nu komt onderzoekscentrum YouGov met het volgende resultaat: het jongste kind vindt zichzelf het grappigst!

Verschillen

Onderzoekscentrum YouGov heeft een onderzoek gedaan waaruit blijkt dat het jongste kind van het gezin zichzelf het allergrappigst vindt! YouGov heeft vooral gekeken naar de karaktereigenschappen van het oudste en het jongste kind van het gezin. Hieruit blijkt dat de jongsten gemakkelijker in de omgang zijn, veel vrijer in het leven staan, zich het meest zorgeloos voelen én zichzelf de leukste thuis vinden! Dit in tegenstelling tot de oudsten, die de druk van verantwoordelijk zijn voelen en daardoor alles veel serieuzer aanpakken.

Invloed ouders

Uit het onderzoek blijkt dat de rol van de ouders hier ook een grote invloed op heeft. De ouderlijke aandacht verschuift namelijk bij een geboorte van een nieuw gezinslid. De jongsten voelen zich daardoor een stuk meer geliefd dan de oudsten. De oudsten moeten zichzelf vaak van alles aanleren en zijn daardoor organisatorisch sterker en beter in staat prioriteiten te stellen.

Of de jongste van het gezin ook écht grappiger is, is natuurlijk nog maar de vraag.

Bron: JAN Magazine

Delen