100%NL Magazine Kat
Delen

Voorkom verdriet, chip je kat!

Jaarlijkst vangt de Dierenbescherming 10.500 verdwaalde katten op. Van slechts 17% kan de eigenaar worden achterhaald... Voorkom daarom verdriet en chip je kat!

Helaas kiest slechts een klein deel van de baasjes ervoor om hun kat te chippen. Voor honden geldt een chipplicht en wordt 93% (!) van de verdwaalde honden herenigd met hun baasjes.

De Dierenbescherming strijdt voor een chipplicht voor katten, zodat ook zij vaker thuis worden gebracht. Kijk voor meer informatie op dierenbescherming.nl/chipjekat

Wist je dat?

  • Een goed geregistreerde chip ervoor zorgt dat jouw kat altijd geïdentificeerd kan worden
  • De chip een kattenleven lang mee gaat
  • Je kat er helemaal niets van voelt
  • Het onzichtbaar en veiliger is dan een halsbandje
  • Een chip fraudebestendig is

Help de Dierenbescherming helpen!

Van de ruim tweeënhalf miljoen huiskatten, raken er zo’n 38.000 jaarlijks de weg naar huis kwijt. Een verdwaalde kat terugvinden is zoeken naar een speld in een hooiberg en vaak is de vindplaats mijlenver van huis. Voor tamme dieren zoekt de Dierenbescherming een nieuw thuis. Verwilderde katten worden ingevangen, gesteriliseerd en in hun vertrouwde omgeving teruggeplaatst. De zwerfkittens worden gesocialiseerd bij gastgezinnen, waarna ze via asielen worden geadopteerd. Omdat de Dierenbescherming geen overheidsinstelling is, dragen ze het grootste deel van de kosten zelf. Om de dieren de zorg te kunnen bieden die ze nodig hebben, hebben ze jouw hulp hard nodig.

Help jij mee bij de opvang en zorg voor verdwaalde katten? Kijk op dierenbescherming.nl/zomeractie

 

Dit artikel is geschreven in samenwerking met de Dierenbescherming

Delen