100%NL Magazine Krajicek
Delen

Het leukste straatvoetbaltoernooi van Nederland: De Streetwise Cup!

De Cruyff Foundation en Krajicek Foundation slaan de handen ineen en starten het leukste en spannendste straatvoetbaltoernooi van Nederland: de Streetwise Cup!

De Streetwise Cup richt zich op jongeren in aandachtswijken in de leeftijd van 10 t/m 15 jaar.  De lokale voorrondes zijn inmiddels gestart! Er zijn vier speelrondes en vier poules: meiden 10 t/m 12 jaar, meiden 13 t/m 15 jaar, jongens 10 t/m 12 jaar en jongens 13 t/m 15 jaar. Daarop volgen de regionale kwartfinales in april, 5 halve finales in mei en uiteindelijk een spetterende finale op het Beursplein in Rotterdam in juni 2021!

In de Streetwise Cup draait alles om respect en oog voor elkaar, iedereen is gelijk. Ongeacht waar je vandaan komt, wat je gelooft en wat je overtuigingen ook zijn. Naast plezier in het spelletje staat het thema equality centraal. Niet alleen op het veld, maar juist ook daarbuiten, om het verschil te maken.

Zowel de Krajicek Foundation als de Cruyff Foundation zijn al jarenlang bezig om kinderen meer in beweging te krijgen. Helaas zien beide goede doelen dat de bewegingsarmoede toeneemt en er steeds minder kinderen buitenspelen. Dat moet natuurlijk anders! Juist daarom hebben de Krajicek Foundation en de Cruyff Foundation de handen ineen geslagen en het leukste straatvoetbaltoernooi van Nederland georganiseerd!

Dit artikel is geschreven in samenwerking met de Krajicek Foundation

Delen