Deze sterrenbeelden zijn de beste én slechtste schoonmakers.

Deze sterrenbeelden zijn de beste én slechtste schoonmakers.

Klopt jouw hart sneller van een stofzuiger? Of laat je het stof liever een dagje zitten? Dit zegt je sterrenbeeld over jouw manier van schoonmaken.

De schoonmaakfanaten onder de sterrenbeelden

 

Stier

Als Stier ben je lekker praktisch. Dit sterrenbeeld weet dat als je het bijhoudt, schoonmaken helemaal niet zo veel tijd in beslag hoeft te nemen. Je maakt er elke dag een beetje tijd voor, waardoor alles goed georganiseerd en op tijd klaar is. Een voorbeeld voor veel andere sterrenbeelden, kunnen we wel stellen.

Steenbok

Schoonmaken? Dat vind jij wel prima. Jouw praktische en optimistische houding maakt dat jij je hand niet omdraait voor een grote vaat of een vieze vloer. Jij gaat verstandig en gedisciplineerd aan de slag en zult beslist geen half werk afleveren.

Schorpioen

Schorpioenen zijn vastberaden en geven niet snel op. Jouw karakter zal er voor zorgen dat er nooit een stofje in huis rondvliegt. Als jij iets wilt, zal het gebeuren en dat maakt van jou de poetskoning(in)! Is er toch nog een vuiltje te zien? Dan peins je er niet over het meteen weg te halen. Het maakt hierbij niet uit of er visite in huis is of niet.

Sterrenbeelden die minder graag poetsen..

 

Boogschutter

Dit teken is impulsief en gaat graag ongepland op pad, waardoor het huishouden er nog weleens links blijft liggen. Het is geen onwil, maar mensen met dit sterrenbeeld hebben gewoon zo veel andere dingen aan hun hoofd dat ze niet denken aan schoonmaken. Heel af en toe krijgt dit sterrenbeeld wél zin om door te pakken en haalt dan ook een hoop nieuwe schoonmaakproducten in huis.

Ram

Jouw ongeduldige karakter botst met alles wat je bij schoonmaken tegenkomt. Het loopt allemaal niet zo lekker als jij je aan een poetsbeurt waagt. Het liefst laat je de klus dan ook over aan iemand anders. Schoonmaken gaat nooit jouw hobby worden.

Vissen

Schoonmaken is geen prioriteit en daarom zal je je snel laten omhalen om andere leuke dingen te doen. De Vissen poetst liever wanneer hij of zij daar zelf zin in heeft. Hoewel ze zich dan voornemen het vanaf nu wél vaker bij te houden, schiet het oude patroon er uiteindelijk toch weer bij in.

 

Bron: Margriet, Radio2, Libelle, Vriendin. Beeld: ISTOCK