onkruid-verwijderen
Zie ook:
Delen

Dit zijn dé manieren om je onkruid te verwijderen!

Niet voor niets zeggen mensen ‘onkruid vergaat niet’. Heb je geen zin om een hele dag onkruid te wieden? Geen nood, er zijn tal van alternatieven om dit klusje snel te klaren. Met onderstaande tips kom jij zo van je onkruid af!

Het verwijderen van onkruid

Onkruid is er in vele soorten en maten. En laten we eerlijk zijn. De meeste mensen zijn het onkruid in de tuin liever kwijt dan rijk. Deze ongewenste planten kunnen andere planten overwoekeren en daardoor laten sterven. De hoogste tijd dus om aan de slag te gaan met onkruid verwijderen en onkruid bestrijden.

Manieren om je onkruid te bestrijden

Het is belangrijk om regelmatig je onkruid te verwijderen. De volgende bestrijdingstips kunnen daarbij helpen.

Kokend water

Een milieuvriendelijke manier om je onkruid te verwijderen is met kokend water! De hitte van het water zorgt ervoor dat de cellen van het onkruid knappen, waardoor de plant afsterft. Maar… één keer gieten is helaas niet voldoende. Bij drie tot zes keer gieten sterft de wortel pas echt af en kun je het plantje gemakkelijk verwijderen.

Met de hand verwijderen

De meest voor de hand liggende maar ook effectieve manier om je onkruid te verwijderen is door met je handen aan het werk te gaan. Pak bijvoorbeeld een onkruidkrabber om het onkruid wat losser te maken. Zo is het gemakkelijker om de plant er vervolgens met de hand eruit te trekken. Ook is het handiger om deze handeling na een flinke regenbui te doen. Zo wordt het onkruid wieden makkelijker

Zoutoplossing

Één van de meest efficiënte middeltjes om niet alleen onkruid te bestrijden, maar ook tegen te gaan is: zout. Zout is een natuurlijk middel dat gelijk de wortel doodt. Het zout wordt door de wortel opgenomen waardoor de plant sterft en de wortel haar grip in de aarde verliest.

Tips om onkruid te voorkomen

Geen zin om het zover te laten komen? Het verwijderen van onkruid wil je het liefste voorkomen. Veeg met enige regelmaat je terras of stenen paden met een harde borstel, eventueel met wat scherp zand. Dit voorkomt de hechting van mossen en onkruid.

Beeld: Istock | Bron: Intratuin, Libelle, Directplant

Delen