100%NL Magazine Hubo
Zie ook:
Delen

Dit is de meest gemaakte fout tijdens het zomerklaar maken van je terras of balkon!

Hè hè, ein-de-lijk: het voorjaar staat voor de deur! Veel mensen krijgen bij het zien van de eerste zonnestralen gelijk zin om het terras of balkon zomerklaar te maken. Maar pas op: dít is een veel voorkomende fout die wordt gemaakt.

Voorjaarsschoonmaak

Veel mensen zullen het wel herkennen: na de donkere (en vaak natte) wintermaanden wordt het langzaamaan steeds aangenamer en laat het voorjaarszonnetje zich voorzichtig weer zien. En met het zien van dat zonnetje begint het gelijk te kriebelen: de voorjaarsschoonmaak. Vol goede moed worden de schoonmaak spullen massaal ingeslagen en de handen uit de mouwen gestoken. Tijd om je balkon of terras zomerklaar te maken zodat jij er straks heerlijk kunt genieten van het zonnetje.

Meest gemaakte fout

Natuurlijk, we begrijpen je enthousiasme, maar pas op! Hoe verleidelijk het ook is om meteen rigoureus aan de slag te gaan is het wel verstandig om er eerst goed over na te denken. Te agressieve en chemische middelen en chloor en zout bijvoorbeeld kunnen voor verkleuringen op het balkon zorgen en laten groenaanslag juist nog snéller terugkomen. Bovendien spoelt dit chemische middel met het afvalwater weg, wat niet goed is voor het milieu.

Ook wat betreft het gebruik van een hogedrukspuit is enige voorzichtigheid aan te raden. Gebruik liever geen hogedrukspuit bij verouderde, poreuze tegels. De tegels beschadigen daardoor nog meer waardoor vuil zich gemakkelijker hecht en het balkon schoonmaken volgend jaar nog lastiger is.

Met deze tips lukt het wél!

Benieuwd met welke tips het je wel gaat lukken om je balkon of terras om te toveren tot een zomerparadijs? Wij helpen je een handje.

Om te beginnen met het belangrijkste: het gebruik van de juiste materialen. En die scoor je natuurlijk bij Hubo! Hubo heeft in Nederland de meeste ervaring op het gebied van doe-het-zelven. Met de hulp, het advies en de materialen van Hubo is een zomerklaar terras of balkon binnen handbereik!

Tips die je niet wilt missen:

  • Werk van boven naar beneden. Dus eerst die spinnenwebben tegen het plafond en op het laatst de vloer
  • Zie je een duif op je balkon poepen? Poets het dan zo snel mogelijk weg. Hoe langer je wacht, hoe lastiger het wordt en hoe groter het risico op beschadiging van het onderliggende oppervlak. Hetzelfde geldt voor vlekken van de barbecue. Plaats hier een buitentapijt onder en plaats duivenpinnen op je balkonrand, die duiven weerhouden er te gaan zitten.
  • Gebruik je geen pH-neutraal middel? Probeer dan eerst op een onopvallende plek of je balkontegels er niet van verkleuren.
  • Veeg je balkon regelmatig en strooi er af en toe wat zand op, dan krijgt groene aanslag geen kans.
  • Denk aan je onderburen. Zij zullen het niet fijn vinden als er grote hoeveelheden water langs je balkon naar beneden lopen tijdens het schoonmaken.
  • Maak de borstel waarmee je de vogelpoep verwijderd hebt goed schoon, omdat in vogelpoep veel bacteriën zitten.

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Hubo

Delen