Tips: Geld besparen in je huishouden!

Tips: Geld besparen in je huishouden!

Geld besparen in je huishouden kan lastig zijn. Een gezin onderhouden kost natuurlijk veel geld. Wij hebben 5 tips op een rijtje gezet waarmee je heel wat tijd én geld besparen in je huishouden!

Met deze tips kun je gemakkelijk geld besparen

Hoe kun je nou eigenlijk het beste geld besparen? Check deze tips om geld te besparen en kijk hoe je aan het einde van de maand meer geld overhoudt.

Tip 1: Maak vooraf een lijstje met boodschappen doen

Maak altijd een lijstje, zodat je niet onnodig méér koopt, en spreek van tevoren met je kinderen af wat je wel en niet gaat kopen. Ook handig: haal boodschappen voor meerdere dagen in huis. Zo voorkom je dat je opnieuw naar de supermarkt gaat en met meer boodschappen terugkomt dan de bedoeling was.

Tip 2: Check aanbiedingen om geld te besparen

Spit de boekjes en websites van supermarkten door voor leuke aanbiedingen (koop ze wel alleen als je ze écht nodig hebt). Basisartikelen zoals shampoo, koffie, make-up, wasmiddelen en toiletpapier gaan vaak weg voor stuntprijzen. Veel supermarkten en drogisterijen bieden hoge kortingen tot wel 50 procent. Via hun sites en folders kun je in de gaten houden welke aanbiedingen actueel zijn of binnenkort gaan komen.

Tip 3: Dure schoonmaakmiddelen vervangen door Azijn of Soda

Heb jij voor ieder klusje in huis weer een ander schoonmaakmiddel in de kast staan? Nergens voor nodig! Schoonmaakazijn en baking soda zijn hartstikke goedkoop en je kunt er veel dure schoonmaakproducten mee vervangen.

Tip 4: Luchtverfrissers verruilen voor lucifers om extra geld te besparen

Een doosje lucifers is een prima alternatief voor dure luchtverfrissers. Na een toiletbezoek een lucifer aansteken, zorgt ervoor dat een naar geurtje zo verdwenen is. Helpt jou weer om geld te besparen voor het huishouden.

Tip 5: Bespaar geld door je kleding vaker op te hangen

Gebruik alleen een droger als het echt moet. Je kunt de was natuurlijk buiten ophangen. Lukt dat niet? Dan kun je kiezen voor een wasrekje of waslijn in je woning. Zet wel een raam open, want goed ventileren is namelijk erg belangrijk. Als het niet ventileert, kan dat zorgen voor schimmels in huis. Het kan erg vochtig worden in huis door de was. Goed ventileren is daarmee erg belangrijk!

Dit waren onze tips om geld te besparen in je huishouden. Wil je meer tips en tricks zien? Klik dan hier.

 

Bron: Kekmama, Energiewijzer | Beeld:ISTOCK