100%NL Magazine PetsPlace Tuin
Zie ook:
Delen

Zo haal je alles uit je tuin dit jaar

Zonovergoten dagen en zwoele avonden nodigen ons uit om volop van onze tuin te genieten. Met de juiste voorbereidingen maak je van jouw tuin de perfecte plek om te loungen, relaxen en barbecuen. In dit artikel delen we handige tips en inspiratie om je tuin om te toveren tot een vakantieparadijs. Of je nu alleen ontspant of samen met vrienden en familie geniet, je tuin wordt deze zomer jouw favoriete plek!

Alles uit je tuin halen

De zomer is in volle gang, de zon schijnt volop en de dagen zijn langer. Het is de perfecte tijd om optimaal te genieten van je tuin, terras of gazon. Begin met het opruimen van je tuin door takken en dode bladeren te verwijderen. Controleer of alle potten nog heel zijn en vervang deze indien nodig met deze stijlvolle bloempotten en plantenbakken. Maak je tegels schoon met een anti-groene aanslagmiddel of onkruidmachines om onkruid te verwijderen. Mooie bloemen, planten en bomen zorgen voor een fleurig en kleurrijk geheel!

Loungen en relaxen in je tuin

Voor optimaal loungen, creëer comfortabele zitplekken. Voorzie je loungebank van leuke kussens en zorg ervoor dat het drinken lekker koel blijft met een mini-koelkast of koelbox. Wanneer de avond valt, zorgen sfeerverlichting, kaarsen en lampionnen voor een gezellige ambiance. Verlichting of ouderwetse kaarsjes geven net dat beetje extra sfeer, zodat je kunt ontspannen en genieten van je opgeknapte tuin.

Nu je tuin schoon en vrolijk is, kun je je richten op de gezelligheid. Een nieuwe vloermat voor de tuin- of achterdeur voegt net dat beetje extra toe. Als alles klaar is, is het tijd om te genieten!

Barbecue-tijd

Steek de barbecue aan en nodig vrienden en familie uit voor een gezellige avond in je prachtig opgeknapte tuin. Met de juiste voorbereidingen kun je genieten van een zorgeloos barbecuefeest. Ben je op zoek naar een nieuwe barbecue maar weet je niet welke bij jou past? Er zijn drie soorten barbecues: op gas, op elektriciteit en met houtskool. Elk type heeft zijn eigen charmes en beperkingen:

 • Elektrisch – compact en rookvrij:
  Voor mensen zonder tuin maar met een balkon is de elektrische barbecue een ideale oplossing. Hij neemt weinig ruimte in beslag en produceert geen rook. Bovendien is hij gemakkelijk in gebruik, want met één druk op de knop steek je hem aan en regel je zelf de temperatuur.
 • Gas – minder gedoe en stekkerloos:
  Een gasbarbecue is perfect als je geen stopcontact in de buurt hebt. Hij is snel en gemakkelijk op te starten, maar je moet wel een gasfles aansluiten. Hoewel gasflessen wat duurder kunnen zijn als je vaak barbecuet, biedt een gasgrill meer opties voor verschillende gerechten en zorgt hij voor de ultieme barbecuesfeer met echte vlammen. Lees hier meer over de voordelen van een gasbarbecue.
 • Houtskool – uitdagend, maar authentiek:
  Voor degenen die het echte BBQ-gevoel willen ervaren, is een houtskoolbarbecue de beste keuze. Je kunt genieten van de heerlijke rooksmaak en zelf het vuur op gang brengen. Hoewel het wat meer moeite kost om de barbecue op temperatuur te krijgen, krijg je er een geweldige smaakervaring voor terug. Ontdek hier alles over houtskoolbarbecues.

Neem een weloverwogen beslissing. Of je nu op zoek bent naar compacte en rookvrije grillmogelijkheden, gemak en veelzijdigheid, of de authentieke BBQ-beleving, hier vind je de perfecte barbecue die past bij jouw wensen.

Veiligheid voorop bij BBQ’en met je hond

Heb je een hond? Zorg ervoor dat je tuin hondvriendelijk is tijdens het barbecuen. Houd rekening met veiligheid en bied je hond een eigen plekje waar hij kan relaxen. Hier zijn een paar handige tips voor hondvriendelijk barbecuen:

 1. Vraag of honden welkom zijn: Als je ergens bent uitgenodigd voor een barbecue, is het netjes om te vragen of honden welkom zijn. Zo voorkom je ongemakkelijke situaties.
 2. Geef geen barbecue vlees aan je hond: Barbecue vlees is vaak bereid en gemarineerd, wat te veel vet en zout bevat waar honden ziek van kunnen worden. Bovendien groeit het aantal bacteriën in het vlees wanneer het buiten de koelkast wordt bewaard.
 3. Geef geen botten van barbecuevlees aan je hond. Botten en andere stukken vlees zijn vaak bros. De botten van barbecuevlees kunnen versplinteren wat verwondingen aan de mond van je hond of maagperforatie kan veroorzaken. Breng je hond direct naar de dierenarts als hij een bot heeft ingeslikt!
 4. Voer geen stuk maïskolf aan je hond. Het harde deel van de kolf kan vast komen te zitten in de keel van je hond of darmobstructies veroorzaken.
 5. Houd je hond uit de buurt van de hete barbecue. Een nieuwsgierige hond kan te dichtbij komen en zichzelf per ongeluk verbranden. Denk ook aan as en stukjes kool dat uit de barbecue kan vallen. Je hond kan zijn voetkussentjes lelijk verbranden als hij op een stuk hete kool of as gaat staan.
 6. Een sateetje of een shaslick ziet er voor je hond uit als een lekkere traktatie. Wat de hond niet ziet zijn de scherpe houten spiezen die zich in het vlees verschuilen. Het per ongeluk binnenkrijgen van houten prikkers kan verwondingen aan de mond en darmperforatie veroorzaken bij je hond. Gooi de houten satéprikkers direct in een afgesloten vuilnisbak, zodat je hond niet verleid wordt om de stokjes af te likken. Breng je hond naar de dierenarts als hij toch houten prikkers heeft doorgeslikt.

Lees hier meer over voedsel dat honden niet mogen eten.

100%NL Magazine bbq

Kortom, met deze tips en een beetje voorbereiding kun je optimaal relaxen en genieten van je tuin. Nodig vrienden en familie uit, creëer een gezellige sfeer en maak van je tuin de ideale plek om te loungen en te ontspannen deze zomer.

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Pets Place

Delen